Kako brzo oguliti paprike za ajvar: provjeren trik koji štedi vrijeme i trud

Priprema zimnice je u punom jeku i većina domaćica tradicionalno se odlučuje za pravljenje domaćeg ajvara Iako je ovaj posao dugotrajan i skup, nema ništa bolje od otvaranja staklenke domaćeg ajvara s obitelji i uživanja u jedinstvenom okusu. Pečene paprike pečene na češnjaku, ulju i octu.

Ali kada je u pitanju priprema ajvara, malo tko će pomoći domaćici da prvo ispeče paprike, pogotovo kada pečene paprike treba oguliti. Uklanjanje pocrnjele kožice s paprika može biti dosadno i naporno, pogotovo ako su paprike loše kvalitete i imaju manje mesa. Da se to ne dogodi, nakon pečenja paprike na štednjaku upotrijebite provjerenu tehniku brzo i jednostavno. Pokraj štednjaka stavite veliki lonac ili tavu i pripremite najobičnije plastične vrećice. Paprike odmah nakon pečenja na štednjaku stavite u vrećicu, a vrećicu stavite u lonac ili tavu. Kada ste napunili vrećicu paprikom, čvrsto je zavežite i ostavite da odstoji najmanje pola sata, najbolje dva sata.

Alternativno, preko lonca ili tave možete staviti veliki poklopac kako bi paprike u vrećici bolje zagorjele u posudi. Papričice možete lako i jednostavno oguliti pa vam priprema ajvara i ostalih zimskih jela s papričicama neće biti teška. Ako ne mislite odmah guliti paprike, možete pričekati da se ohlade prije nego ih stavite u hladnjak. Kad ih u jesen ili zimu izvadite iz hladnjaka, lako ćete im skinuti pocrnjelu koru i moći s njima raditi salate ili ih naribati i raditi ajvar, pinđur, ljutenicu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *