Liječnici otkrili 3 najgore namirnice za vaš mozak: Jedna je savršena za doručak, ali je opasna

Liječnici otkrili 3 najgore namirnice za vaš mozak: Jedna je savršena za doručak, ali je opasna

U nedavnom videu na TikToku, medicinska stručnjakinja dr. Jenny istaknula je tri specifične namirnice koje su posebno štetne za zdravlje mozga zbog sadržaja transmasti.

Prema liječnicima, transmasne kiseline imaju negativne učinke na pamćenje i kogniciju, osobito kod mladih ljudi. Naglašava da treba biti oprezan s proizvodima poput margarina, gotovih keksa i smjesa za kolače jer često sadrže transmasti.

Također je upozorila roditelje na učinke ove hrane na rad mozga i sposobnost učenja njihove djece, pozivajući ih da izbjegavaju korištenje takvih proizvoda u prehrani svoje djece.

Štetni učinci trans masti Važno je napomenuti da zabrinutost oko trans masti nadilazi njihov učinak na zdravlje mozga. Iako se ove masnoće često dodaju kako bi se poboljšao okus i produžio rok trajanja, one također mogu imati negativan utjecaj na zdravlje kardiovaskularnog sustava. Transmasti su povezane s povišenim razinama lošeg kolesterola dok smanjuju razinu dobrog kolesterola u tijelu, što predstavlja značajan rizik za cjelokupno zdravlje srca. Uvidi liječnika naglašavaju potencijalne opasnosti konzumacije transmasti, posebno u vezi sa zdravljem mozga i kardiovaskularnim zdravljem. Kako svijest o štetnim učincima ovih masti raste, postaje sve važnije da pojedinci donose informirane odluke o svojim prehrambenim navikama kako bi održali cjelokupno zdravlje i dobrobit

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *