“METLA” ZA CRIJEVA, SVE ČISTI – ŠTA POMAŽE KOD ZATVORA: U vodi razmutite kašičicu ovog prirodnog sastojka iz kuhinje

Šta pomaže kod zatvora – ako iamte problem sa varenjem, isprobajte moćan prirodni pokretač. Potrebno je da kašičicu ovog sastojka razmutite u malo vode!

Psilijum su pahuljice dobijene iz sjemena biljke plantago, tj. u kombinaciji sa vodom, psilijum pomaže pri varenju jer zbog svojih svojstava omogućava pravu detoksikaciju crijeva.

Psilijum sadrži lipide, nezasićene masne kiseline, vlakna i dosta sluzi, što stvara efekat “podmazivanja” crijevnih zidova. Kao i kod mnogih tegoba, pomoć može doći iz prirode, a ovoga puta predstavljamo odličnog saveznika crijeva – ljuske psilijuma .

Deluju kao “metla u crijevima” jer pomaže da u procesu detoksikacije, odnosno u izbacivanju štetnih materija iz debelog crijeva. Polisaharidna sluz, koje ima u izobilju, vezuje vodu i ima sposobnost da poveća svoj volumen i do 15 puta.

Ova biljka sadrži lipide, nezasićene masne kiseline, vlakna i dosta sluzi, zbog čega se stvara efekat podmazivanja crijevnih zidova. Dijetalna vlakna u biljci pomažu u formiranju veće zapremine i otporna su na digestivne enzime, pa relativno lako prolaze kroz stomak do debelog crijeva. Tamo zadržavaju vodu, bubre i stimulišu peristaltiku crijeva, piše Zadovoljna.hr.

Koji je najbolji način da koristite ljuske psilijuma?

Jednu kašičicu pahuljica psilijuma rastvorite u vodi, jogurtu ili izmiksanom soku i odmah konzumirajte jer se brzo pretvara u želatinastu masu. Preporučuje se da popijete dodatnu čašu vode i povećate unos tečnosti tokom dana.

Upotreba ovog prirodnog lijeka ne utiče štetno na zdravlje, ne uništava mikrofloru i ne remeti varenje i rad crijeva. Takođe je veoma efikasan kao pomoć u ublažavanju hemoroida i drugih problema vezanih za varenje.

Napomena: Prije svakodnevne upotrebe psilijuma konsultujte se sa ljekarom koji je upućen u vaše zdravstveno stanje.

(Sensa)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *