MJEŠAVINA ZA ČIŠĆENJE SRČANIH BLOKADA: Evo od čega i kako se pravi

Mešavina limuna sa belim lukom – verovatno mislite o korišćenju ovih super zdravih namirnica za davanje arome ribi ili da napravite domaći dresing za salatu. Pa, nećemo pričati o tome.

Ove dve namirnice su verovatno jedne od najzdravijih namirnica na svetu. Limun i beli luk su puni zdravih hranljivih sastojaka i pružaju mnogo zdravstvenih prednosti ljudskom telu.

Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može biti od pomoći je povećanjem zdravlja vaših arterija.

Kada je nivo LDL-a ili lošeg holesterola previše visok, on se može nakupiti na zidovima vaših arterija. Ovo će smanjiti protok krvi i može vas staviti u rizik od srčanog udara ili šloga.

Postoje neki lekovi koji vam mogu pomoći sa ovim stanjem, ali zašto ne biste koristili prirodna rešenja umesto toga.

Ona su korisnija i bez ikakvih nuspojava. Na primer, konzumiranje više belog luka i limuna vam može koristiti i pomoći vam da smanjite loš holesterol.

Mešavina limuna sa belim lukom: savršena za čišćenje srčanih blokada

Metoda 1Sastojci:

– 1 šolja soka od limuna

– 1 šolja soka od đumbira

– 1 šolja soka belog luka

– 1 šolja jabukovog sirćeta

Uputstva:

Prvo, morate pomeštati sve gore navedene sastojke i kuvati ih pola sata. Zatim, kada to obavite, treba da ostavite mešavinu da se ohladi. Kada se ohladi, treba umešate 3 šolje prirodnog meda. Trebalo bi da ovu mešavinu premestite u staklenu bocu i stavite u frižider.

Kako se koristi:

Treba konzumirati 1 kašiku ove smese, svakoj jutra, pre doručka.

Metod 2

Sastojci:

– 6 limuna (oguljenih), isečenih na male komade

– 30 čenova belog luka, iseckanih na komadiće

Uputstva:

Stavite sve sastojke u blender, dodajte odgovarajuću količinu vode, i izblendirajte. Zatim sipajte smesu u posudu i dodajte 2 litre vode. Kuvajte do ključanja i ostavite da se kuva još 5 minuta.

Zatim sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se hladi, procedite tečnost i prebacite u staklenu bocu. Trebalo bi da bacite ostatke. Čuvajte mešavinu u frižideru.

Kako se koristi:

Treba da pijete 50 ml dnevno 3 nedelje. Zatim bi trebalo da napravite 1 nedelju pauze. Nakon toga bi trebalo ponovo piti 50 ml svaki dan 3 nedelje. Možete da ponovite ovu metodu čišćenja svakih 6 meseci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *