“Moj momak i ja studiramo”

“Moj momak i ja studiramo. Zbog troškova, odlučili smo da bi najbolje bilo da živimo skupa. Prva smo godina fakulteta i ne radimo. Ja tu i tamo zaradim neku marku, da bih roditeljima olakšala, ali također imam rođake u inostranstvu koji mi pomažu.

Međutim, roditelji mog momka, iako dobrostojeći, ne šalju mu novac skoro nikako, a on po cijele dane uči i ni ne razmišlja o tome da se negdje zaposli. Budući da se bliže ispitni rokovi, te učimo po 10 sati dnevno, svaki dan si naručujemo hranu ili odlazimo negdje da jedemo, jer nemamo vremena za kuhanje. 

depositphotos-91691766-stock-video-young-sad-woman-spills-tears

Budući da sam primijetila da on zamoli uvijek mene da platim, odlučila sam da ga pitam koliko novca ima i začudila se kad je rekao da na računu …

Budući da sam primijetila da on zamoli uvijek mene da platim, odlučila sam da ga pitam koliko novca ima i začudila se kad je rekao da na računu nema ni 10KM. Pregledali smo skupa sve njegove transakcije i shvatili da njemu roditelji šalju mjesečno 50-100KM, a ponekad samo režije plaćamo 100KM. 

sad-woman

Koliko god oni bili krivi, kriv je i on koji od njih krije da mu je to malo novca. Razmišljam da nađem cimera i da se odselim.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *