Najbolji recepti s orašastim plodovima prije 90 godina: Ojačajte imunitet, ubrzajte metabolizam, riješite želučane probleme

Najbolji recepti s orašastim plodovima prije 90 godina: Ojačajte imunitet, ubrzajte metabolizam, riješite želučane probleme
U narodnoj medicini već se stotinama godina koristi kao lijek za želučane probleme i probleme sa štitnjačom. Ljekoviti liker od oraha, popularni liker od oraha ili oraha, pomaže u liječenju želučanih tegoba i bolesti štitnjače. Donosimo vam 90 godina provjerene recepte.
Stotinama godina koristi se u narodnoj medicini kao lijek za želučane probleme i probleme sa štitnjačom. Ljekoviti liker od oraha, popularni liker od oraha ili oraha, pomaže u liječenju želučanih tegoba i bolesti štitnjače. Donosimo vam 90 godina provjerene recepte.

Zeleni plodovi oraha beru se od 15. do 30. lipnja, ovisno o podneblju. Ova prirodna formula izvrsna je za jačanje imuniteta, posebno tijekom zimskih mjeseci, a pomaže i kod želučanih problema i anemije. Mladi orasi, dok su još zeleni, bogati su vitaminom C i jodom, zbog čega su dobri za štitnjaču.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Potrebni sastojci:
18 mladih zelenih oraha
1 kg šećera (ili još bolje meda)
2 litre domaće rakije
2 domaća limuna
1 naranča
2 klinčića
2 do 4 lista pelina
1 štapić cimeta
1 mahuna vanilije
5 zrna kave
1 vrećica vanilin šećera
1 litra bijelog vina

Kako se pravi?
Operite orahe, limun i naranče. Tada orahe prerežite na pola ili na četvrtine ako su krupniji. Limun narežite na kriške i dodajte u lonac.

Red oraha stavite u veliki lonac ili plastičnu kantu i pospite polovinom šećera. Dodajte limun, naranču, klinčiće, pelin, cimet, vaniliju i zrna kave zajedno s preostalim orasima i šećerom. Na kraju sve prelijte rakijom, dobro promiješajte i poklopite.

Ostavite posudu na suncu 40 dana, ali svaki dan lagano promiješajte kako bi se sastojci što bolje izmiješali.

Nakon 40 dana smjesu procijedite kroz gazu i dodajte litru vina i vanilin šećer. Dobiveni liker prelijte u staklenu bocu i čuvajte na hladnom mjestu.

BONUS

Odnosno, iskusni vrtlari tvrde da se prinos krastavaca može udvostručiti ako se jednom mjesečno zalijeva ovom otopinom:

Potrebno je

200 grama krede, 10 litara tople vode.

Pripremiti

Kredu narežite na male komadiće i ulijte je u vodu. Miješajte dok ne dobijete mliječno bijelu vodu i ostavite 10 minuta. Nakon toga ponovno promiješajte sastav i prelijte krastavce vodom.

Ovom otopinom zalijevajte krastavce jednom mjesečno, najbolje noću. Espresso piše da osim što obiluju prinose, krastavci se uspješno odupiru bolestima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *