NAJBOLJI TRIK UZ KOJI ĆETE UGREJATI CEO STAN ZA SAMO 2 MINUTA: Genijalna CAKA uz koju ćete čak PREPOLOVITI račun

Zvuči čudno, ali po njenom savetu, kuvanje je način da se zagreje kuća. Potrebno je da uključite rernu i da je uključite nakon nekoliko sekundi. Dodala je da jednostavno nije mogla podnijeti hladnoću i objasnila kako je koristila pećnicu kao grijač.
Samo je isključila pećnicu i otvorila vrata za dvije sekunde. Na kraju je pokazala termostat koji je bio do pet stepeni. Iako može izgledati čudno, pokušajte jer vas neće koštati ništa, u stvari račun ostaje potpuno isti.
Kako uštedjeti novac zimi

Spuštanje vanjskih i unutrašnjih žaluzina duže će zadržati toplinu u prostoriji.
Ako u svojoj kući imate dimnjak koji se ne koristi, najbolje je da ga držite zatvorenim (ostavite otvoren otvor) jer dimnjak koji se ne koristi djeluje kao rupa u stropu kroz koju može ući hladan zrak. Stručnjaci procjenjuju da se oko 25% energije potrebne za grijanje prostora gubi kroz otvoreni dimnjak.
Postavljanje prostirke na pod od pločica ili parketa održaće vaša stopala toplijim, a može služiti i kao izolacija, sprečavajući izlazak toplote kroz hladni pod.
Ako se vaš kotao za centralno grijanje nalazi u hladnom dijelu kuće, dobro je izolirati cijevi posebnim poklopcima.
Kada je jako hladno, na prozore možete staviti plastičnu foliju sa mjehurićima (obično za zaštitu tokom transporta, prodaje se na metar, a cijena nije skupa). To će pomoći zadržati više topline u prostoriji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *