NAJJAČI PRIRODNI LIJEK ZA IZBACIVANJE KAMENA U BUBREGU: Ovaj čaj je pravi spas – evo kako se priprema

Mnogi ne znaju koliko je kukuruzna svila ljekovita, pa je bacaju kao višak

Ona u sebi sadrži mnogobrojna svojstva koja su i te kako zdrava za organizam, pa je bolje da je sačuvate i iskoristite.

Od nje možete da napravite čaj .Kukuruzna svila pomaže u smanjuju brojnih tegoba, a nema gotovo nikakve negativne efekte po organizam. Ona je jedan od najjačih prirodnih lijekova, djeluje protivupalno i smiruje urinarni trak i bubrege.

Kukuruznu svilu u vidu čaja dobro je da piju i žene koje imaju problem sa mokraćnim putevima i bešikom. Kukuruzna svila ubrzava proizvodnju urina, a pritom ne iritira urinarni sistem. Pored toga, pomaže i pri izbacivanju kamena i pjeska iz bubrega.

Ovaj čaj je i dobra pomoć kod mršavljenja, a takođe i za izbacivanje toksina i viška tečnosti iz organizma.

Kukuruzna svila se koristi u terapiji  hiperplazije prostate, protiv hepatitisa, kao antidijabetik kod dijabetesa, protiv mokrenja u krevetu, takođe blagotvorno deluje kod problema sa srcem, smanjuje visok krvni pritisak, otklanja umor i smanjuje nivo lošeg holesterola.

Način pripreme i upotreba čaja

Jednu kafenu kašiku kukuruzne svile preliti sa 200 ml hladne vode i zagrijati da proključa. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 10 minuta. Procijediti i piti tri puta dnevno po šolju nezaslađenog čaja. Ispijanjem ovog čaja, za samo jedan dan, nekoliko puta se može povećati količina izlučene mokraće i to bez štetnih posledica.  Čaj se ne preporučuje da pijete nekoliko sati pre spavanja. Ukus može da se popravi jedino limunom.

Izvor.Alo.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *