NAMIRNICA KOJA TOPI KILOGRAME: Ovo voće zovu “sagorjevačem masti” – za dvije sedmice skida 5 kilograma

Odluka da krenemo sa dijetom nikada nije laka, ali saznanje da nas do manjeg konfekcijskog broja dijeli samo dvije nedjelje, zvuči kao dobra motivacija.

Iako je ljeto iza nas uvijek je pravi trenutak da svoje tijelo dovedemo u idealnu formu. Važno je pronaći onaj plan ishrane u kom možemo da istrajemo, pa treba dobro prostudirati iskustva onih koji su prošli kroz istu borbu sa kilogramima.

Nutricionisti uvijek savjetuju da pripazimo na ishranu. Njihov provjeren recept je smanjen unos ugljenih hidrata i to samo ujutru za doručak, za ručak preporučuju proteine u kombinaciji sa svježim salatama, a za večeru laganu salatu, bez kaloričnih preliva i eventualno ribu. Ipak, nam se često čini kao da je ovo dug put do željene kilaže.

Nemali je broj onih koji se kunu u grejpfrut dijeta. Ona spada u grupu jednostavnih i brzih dijeta i zasniva se na dvanaestodnevnom programu ishrane gdje se uz svaki obrok jede – grejpfrut. 

Ovo voće koje mnogi izbjegavaju zovu “sagorevačem masti”, a nutricionisti to dovode u vezu sa velikom količnom vitamina C koju sadrži.

“Grejpfrut sadrži veliku količinu vitamina C za koju je već dokazano da ubrzava metabolizam i antioksidans naringenin koji podstiče jetru na razgradnju masti. Za crvenu boju grejpfruta zadužen je pigment likopen koji takođe potpomaže mršavljenje”, tvrdi nutriconistkinja Kelijan Petruči.

Jednostavna grejpfrut dijeta sadrži tri obroka, a sok od grejpa ili cijela voćka se jedu prije svakog obroka.

Doručak: 2 kuhana jajeta, dvije kriške slanine i 2 dl soka od grejpfruta

Ručak: sezonska salata sa prelivom, meso po izboru u neograničenoj količini i 2 dl soka od grejpfruta

Večera: meso pripremljeno po želji u neograničenoj količini, salata i zeleno povrće 2 dl soka od grejpfruta

Izvor: Lepa&Srećna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *