NIJE NI SODA BIKARBONA, NI SIRĆE: OVIM SREDSTVOM ĆETE DEZINFIKOVATI STAN, A KOŠTA SAMO POLA EURA

Svi znamo da je hidrogen dobar za dezinfekciju rana, ali malo ko zna koliko može biti koristan u održavanju kuće. Evo kako njime možete da se riješite bakterija i prljavštine, a uz to košta samo pola Eura.Troprocentni hidrogen-peroksid odličan je za čišćenje svih radnih površina u kuhinji jer ubija bakterije, a nije štetan po zdravlje.

Sunđere i krpe potopite u hidrogen ili ih samo poprskajte njime. Njime možete da dezinfikujete i unutrašnjost frižidera, dovoljno je da prebrišete sve police na kojima držite hranu.

Hidrogen-peroksidom održavajte i dasku za sjeckanje. Nakon upotrebe je sperite i poprskajte hidrogenom.On je dobar i za povremeno pranje mašine za sudove: nekoliko decilitara hidrogen-peroksida stavite uz deterdžent i znaćete da je ona čista i bezbjedna za korišćenje.

Izvor: zena

BONUS RECEPT: CAKA ZA HLJEB KOJU SVI MORATE DA ZNATE: Stavite 1 STVAR u RERNU dok ga PEČETE i biće nevjerovatno HRSKAV

Postoji jedna caka kako da vam kora ispadne savšreno hrskava

Domaćice često spremaju domaći hleb.

Ukusniji je od kupovnog, naročito kada se jede vruć.

Postoji jedna caka kako da vam kora ispadne savšreno hrskava.

Potrebno je samo da stavite jednu stvar u rerne dok se hleb peče.

Nema ništa ljepše od domaćeg hljeba. Još ako je korica hrskava baš onako kako treba, čarolija je potpuna. Ipak, nerijetko se desi da nam korica hljeba bude tvrda ko kamen. Nekada to apsolutno nema veze sa sastojcima hleba, niti načinom pravljenja, jednostavno, suviše se isuši u rerni.

E, iskusne domaćice imaju rješenje i za to.

Naime, jedna je dala savjet kako da vam hljeb uvijek bude savršen:

“U pripremi domaćeg hljeba problemi uglavnom nastaju sa korom: ili je suviše svijetla ili se bukvalno pretvori u kamen. Ovaj problem je vrlo jednostavno riješiti: u rernu stavite posudu sa vodom. Para će odraditi svoj dio posla – kora će biti lijepa, hrskava i neće biti tvrda”, napisala je ona, dok su mnogi komentarisali da su odmah primijenili ovaj sajvet te da im je kora bila savršena!

(Espreso/Krstarica)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *