Nikada nećete pogoditi zašto vam se modrice pojavljuju po cijelom tijelu: Ne radi se o ozljedi, pravi razlog će vas šokirati

Modrice od udarca o stol su normalne jer su krvne žile ispod kože ozlijeđene. Međutim, nekim ljudima njihova prisutnost ne šteti.
Mogu se pojaviti modrice na nogama, rukama i trbuhu, ali nema udaraca ili ozljeda.

Urolozi su zadivljeni! To je ono što ubija prostatitis za 2 noći!
Nije nerazumno uključiti izjavu na svim paketima dodataka prehrani da se prije uzimanja savjetujete s liječnikom. Tablete koje sadrže češnjak, đumbir, ginko, ginseng, omega-3 kiseline i vitamin E mogu utjecati na trombocite i zgrušavanje krvi, uzrokujući modrice na tijelu.

Žene imaju veću vjerojatnost da će dobiti modrice bez vidljivog razloga jer je njihova koža tanja nego kod muškaraca, a čak i manji udarci predmetima mogu imati posljedice. Razlog leži i u estrogenu koji utječe na strukturu krvnih žila i njihovu čvrstoću.

Nakon 60. godine vjerojatnije je da će se pojaviti modrice jer koža s godinama postaje tanja, a krvne žile postaju osjetljivije. Osim toga, ispod kože ima manje masti i kolagena, što štiti krvne žile od oštećenja.

Modrice se mogu pojaviti kada uzimate lijekove za razrjeđivanje krvi poput ibuprofena ili aspirina. Također ih uzrokuju lijekovi za razrjeđivanje krvi i liječenje srčane aritmije. Neki antidepresivi utječu na trombocite koji su važni za zgrušavanje krvi. Kortikosteroidi koji se koriste za liječenje kožnih oboljenja mogu učiniti kožu tanjom i lakše nastati modrice.

Kada biste trebali posjetiti liječnika?
Ako imate česte modrice bez vidljivog razloga, važno je posjetiti svog liječnika. Iako većina modrica nije opasna, neke mogu biti uzrokovane poremećajima krvi. dr.sc. Uvijek posjetite svog liječnika ako ne nestanu nakon tri tjedna, ako se pojave na istom mjestu te ako imate temperaturu, noćno se znojite ili imate natečene limfne čvorove, savjetuje Fisher.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *