Nipošto ne jedite kiseli kupus ako bolujete od ove bolesti: Oprez, sad je važno da znate!

Georgije Nazarov, naturolog, upozorava na moguće štetne posljedice koje proizlaze iz metoda prerade ovog povrća. Ipak, neophodno je temeljito ispitati i povoljne i nepovoljne utjecaje kiselog kupusa.

Kiseli kupus zahtijeva značajnu količinu soli, što ne doprinosi dobrom zdravlju, posebno kada je popraćeno većim unosom vode. Prekomjerna konzumacija soli može dovesti do povišenog krvnog pritiska, opterećivati ​​bubrege i rezultirati naslagama u zglobovima i krvnim žilama.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Sol takođe doprinosi zadržavanju tečnosti, čineći tijelu izazov da eliminiše višak tečnosti, a istovremeno narušava ravnotežu između kalijuma i natrijuma, čime utiče na grčeve mišića, posebno u vratu i kičmi.

Nakon što je kiseli kupus konzumiran, preporučljivo je potpuno ukloniti sol iz svih ostalih namirnica i obroka.

Višak natrijuma, uzrokovan konzumacijom prekomjerne soli, može dovesti do nemira u rukama i stopalima. Nedavne studije sve više ukazuju na korelaciju između unosa soli i razvoja određenih oblika raka.

Dakle, sa kiselim kupusom, koji je bez sumnje koristan, ipak treba biti oprezan. Ukoliko vam ovi savjeti upućuju na neke vaše zdravstvene probleme, prvo se konsultujte sa ljekarom prije nego napravite veće promjene u prehrani.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *