ODMAH PRESTANITE DA IDETE U WC “ZA SVAKI SLUČAJ”! Doktorica objasnila šta se dešava tada, POSLJEDNJE KAPI su problem!

Ako krećete negdje, ali se ipak vratite da biste otišli u toalet “za svaki slučaj”, odmah prestanite, istakla je dr Marija Ristić koja na svom TikTok profilu odgovara na pitanja žena koja ih je sramota da pitaju u ordinaciji. Ova navika loše utiče na zdravlje urogenitalnih organa, ali i na intimni život. “Mokrenje na silu” ne bi trebalo niko da praktikuje.

“Morate da napustite kuću, ali se ipak vraćate da mokrite za svaki slučaj. Ili mokrite u čučnju kada niste kod kuće jer ne želite da sjedite na dasci upitne čistoće. Ili stisnete što jače kad mokrite… Ako se prepoznate, čitajte dalje”, počela je dr Ristić i objasnila da ako često mokrite za svaki slučaj, zbunjujete bešiku tako da pomisli da treba da se isprazni čak i kada nije puna. Ako na silu ispuštate posljednjih nekoliko kapi mokraće, to slabi zidove va****.

Doktorka je objasnila da je mokrenje u čučećem položaju štetno za zdravlje jer se stvara nepotrebna napetost u mišićima karličnog dna, što se može odraziti na napetost u va*inalnom kanalu, a to utiče na intimni život. Zato uvek nosite sa sobom maramice koje možete koristiti za pokrivanje daske kada ste u gostima ili na poslu.

Bešika je mišić koji ima sposobnost samopražnjenja. Ako pokušate da ga ispraznite na silu, pod pritiskom, onda je njegova prirodna funkcija poremećena. Takođe, zidovi va*ine mogu toliko oslabiti, da bešika može da se spusti ako se ove navike stalno ponavljaju, rekla je doktorka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *