Ona Redovno Sipa Tečnost Za Ispiranje Usta U Veš Mašinu: Trik Koji Će I Vas Osvojiti!

Praktičnih trikova nikad dosta – naročito onih koji bukvalno spašavaju u poslednji čas!

Neki od njih su i trikovi sa pranjem garderobe, koji su vrlo jednostavni, a poslužiće vam za dobru higijenu, dasprečite skupljanje odeće i izbledele boje, kao i da ispeglate stvari na brzaka, i to bez pegle!

Slana voda čuva boju farmerki
Ako želite da vaš omiljeni par džinsa ostane kao nov, perite ga na sledeći način – stavite farmerice u činiju, prelijte činijom vode, pa dodajte činiju soli i lepo natopite tkanunu svuda. So će sačuvati boju i sprečiti proces izbeljivanja.

Isti efekat možete da postignete i ako ih zamrznete na 24 sata! Stavite farmerke u plastičnu kesu i ostavite ih u zamrzivaču na jedan dan, i sprečićete raspadanje i ukloniti neprijatne mirise.

Fen umesto pegle
Da li ste znali da umesto pegle možete da koristite fen za kosu?! Probajte, efekat je odličan!odeća

Foto: Profimedia/ilustracija

Da se garderoba nikad ne skupi
Ako vas najviše nervira kada vam se odeća nakon mašinskog pranja skupi, ne brinite, rešenje je jednostavno – koristite hladnu vodu! Osim što će sprečiti skupljanje odeće, pomoću hladne vode veš u boji neće izbledeti.

Sveža i čista odeća
Belom vešu dodajte čašu sirćeta u ciklusu ispiranja, a tamnom čašu soli. Iznenadićete se koliko dugo će ostati svež!

Očistite bubanj
U bubnju veš mašine nakupljaju se brojne nečistoće koje ne uspeju da se izbace tokom ceđenja veša i izbacivanja vode. Ali, postoji odličan način da ga očistite – u praznu veš mašinu sipajte pola šolje vodice za ispiranje usta i uključite ispiranje. Ostaćete bez teksta kada vidite koliko je bubanj čist!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *