OTEKLE SU VAM NOGE? 3 PUTA DANAS POPIJTE OVAJ NAPITAK I problem riješen: Prirodni lijek koji pomaže, ubrzava metabolizam, IZBACUJE VODU!

Oticanje nogu ljeti je gotovo neminovno, a posebno ako dugo sjedite ili stojite.

Kada temperature pređu 30 podeljak Celzijusove skale, mnogi se osjećaju malaksalo i pospano, ali veliki je i broj onih koji muku muče s oticanjem nogu. Tome doprinosi i dugo sedenje i stajanje, a ovaj problem zna da bude jako neprijatan. Najčešće otiču stopala i dio noge oko skočnog zgloba zbog pritiska koji trpe, a simptomi koji se javljaju su trnjenje nogu, bol, kao i osjećaj težine u nogama. Razlog što zdravim osobama noge otiču tokom ljetnjih mjeseci je proširenje krvnih sudova koje se dešava usljed izlaganja toploti.

Oticanje nogu kod zdravih osoba može se spriječiti uzimanjem više tečnosti, prvenstveno vode i čajeva,a preporučije se i prirodni napitak koji će ubrzati metabolizam i izbacivanje viška tečnosti iz tijela.

Usitnite list peršuna i prelijte sa 4 dl vode, poklopite i ostavite preko noći da odstoji.

Ujutru procijedite, dodajte sok od limuna,a ovu količinu popijte iz tri puta.

Ako vas muče otekla stopala, u svakodnevnu ishranu uvrstite više voća i povrćam voće i sezonsko povrće, dobre diuretike, s tim što se morate posavjetovati s ljekarom ukoliko uzimate medikamente koji djeluju na isti način. Dobar izbor su cvekla, grožđe, boranija, bundeva i ananas su dobar izbor, ali i maslinovo ulje paradajz i slatka paprika.

(Lepa i srećna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *