Ova MAST je bolja od mnogih krema, a cijena je prava sitnica! Evo šta sve liječi!

Savet plus: Za negu kože koristite preparate kao što je Eucerin AtopiControl kreme. On je namenjen osetljivoj koži, odnosno za akutnu negu i protiv svraba. Uz to izbegavajte vruću vodu i duge kupke. Takođe preporučuje se upotreba protivupalnih medikamenata i obilno hidriranje kože. Obavezna je zaštita od sunca i izbegavanje agresivnih kozmetičkih proizvoda. Hidrokortizol krema pomaže i ako se javi kontaktni i alergijski dermatitis koji se javlja npr. usled izloženosti kože sastojcima iz kozmetičkih proizvoda. Npr. alergeni mogu biti naftni derivati: parabeni, parafin, petrolej i ostali sastojci na koje koža može burno da reaguje. Seboreični dermatitis je hronično oboljenje kože usled koga se koža ljuspa, crvena i iziritirana. I tu kortikosteroidi imaju ulogu da smire nadražaje kao što su crvenilo i svrab. Ako vas ožari kopriva hidrociklin mast će takođe pomoći da se manje češete te da se smanji otok.
Hidrociklin mast za žvale i afte
Žvale ili medicinskim rečnikom: angularni stomatitis (zapaljenje uglova usana) i afte dobijaju se uglavnom zbog nehigijene. Prljave ruke i dodirivanje usta za posledicu uglavnom imaju sitne bolne čireve po ustima i kraste po uglovima usana. Oba oboljenja se leče kremama koje sadrže antibiotik i krema sa dodatkom cinka radi bržeg zarastanja rane. Hidrociklin za žvale je pravo rešenje. Hidrokortizon smiruje svrab i otok, a kako ova mast ima antibiotsko delovanje bori se sa mikroorganizmima, uzročnicima infekcije. Uz tu terapiju uglavnom se koristi i salicilni vazelin i cinkova mast koju možete napraviti i sami. Nemojte mešati žvale sa herpesom. On je virusnog porekla i sasvim drugačije izgleda. Znajte da žvale mogu biti povezane sa lošom krvnom slikom, te mogu ukazivati i na nedostatak gvožđa. Ako u vašem organizmu postoji nedostatak vitamina B12 ili folne kiseline i to može uticati na veću šansu da dobijete žvale.
Kako se primenjuje ova antibiotska mast?
Prvo se koža dobro očisti a zatim se namaže hidrociklin mast u tankom sloju 2 do 4 puta na dan. Koristi se isključivo za spoljnu upotrebu! Dakle nije predviđena da se koristi za lečenje očnih infekcija i zapaljenja sluzokože. Ne koristite hidrokortizon mast duže od sedam dana. Na taj način se mogu prikriti simptomi infekcije. Kortikosteroidi će ih lukavo sakriti.
Inficirane rane nakon ujeda insekata
bar će odložiti reakciju i zaštiti vas od burne reakcije i moguće bakterijske infekcije.
Druga opcija je da premažete udicu minđuše bezbojnim lakom. Tako ćete sprečiti direktan kontakt sa alergenom.
Hidrokortizon mast pomaže kod potkožnih čireva i uraslih dlačica
Ako nije u pitanju služokoža na rodnici možete slobodno mazati hidrociklin mast. Možete se pojaviti urasla dlaka koja se usput inficirala i svrbi. Tada možete koristiti antibiotske masti ili ihtiol-kamfor da bi se dlaka što brže pojavila na površini. Isto važi i za potkožne čireve i bubuljice na vagini koje umeju prilično boleti. Ukoliko smatrate da je stanje previše bolno ili je infekcija jaka najbolje je da se obratite lekaru. Nekada je potrebno da se tkivo hiruršku obradi, što pre to bolje kako se upala ne bi još proširila.
Ko ne bi smeo koristiti hydrocyclin mast?
Alergije na hidrociklin, odnosno njegove sastojke su retke, ali se mogu javiti.
Može se javiti i preosetljivost na aktivne ali i pomoćne supstance kao što je npr. lanolin.
Kod preparata koji sadrže kombinaciju steroida i alergija može nakon primene doći do pojave sekundarnih bakterijskih ili gljivičnih infekcija.
Ako nameravate da je koristite za herpes obavezno se prvo posavetujte sa svojim lekarom.
Sme li se hidrociklin mast koristiti u trudnoći?
Trudnicama i dojiljama se ne preporučuje
Da li je dozvoljen hidrociklin za bebe i malu decu?
Ne preporučuje se deci do završetka procesa nicanja stalnih zuba.
folikulitis (zapaljenje korena dlake),
može zapušiti kanale znojih žlezda,
pojačana maljavost,
pojačana osetljivost kože koja je tretirana hidrociklinom,
depigmentacije – pojave fleka po koži,
strije,
isušena i istanjena koža.
Hidrociklin mast cena i gde kupiti
Antibiotska krema hidrociklin dostupna je u apotekama, kao i online. Možete kupiti pakovanje od 5 gr. ili 20 gr. Cena je simbolična, tubica ove masti od 5 gr. košta u proseku 150 din.
Ako dosad niste od sada ćete sigurno imati tubicu hidrociklin masti da posluži „za svaki slučaj“. Dakle, ukoliko vam se dese iritacije i svrab kože ili ekcemi ona je tu da vam ublaži simptome. A kako sadrži i antibiotik ona će vam zaštititi od daljeg širenja infekcije.
https://objektivni.com/

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *