OVAJ NAPITAK JE NEPRAVEDNO ZAPOSTAVLJEN: Naši STARI su ga pili SVAKI DAN, zato su ŽIVJELI DUŽE

Kvasac je odličan izvor vitamina B i prvenstveno zahvaljujući njima dugujemo ljekovita svojstva ovog proizvoda. U kvascu ćete, između ostalog, naći:

Vitamin B5 (pantenol) – njegov nedostatak često dovodi do intenzivnog gubitka kose, umora i depresije.

Vitamin B12 – nedostatak ovog jedinjenja često izaziva hronični umor, nervozu i anemiju

Folna kiselina (vitamin B9) – „čuva“ pravilno funkcionisanje nervnog sistema i mozga, doprinosi stvaranju serotonina i norepinefrina, pa se kao posljedica smiruje, popravlja raspoloženje i daje energiju.

Vitamin B7 (biotin) – zahvaljujući njemu, kosa je otporna, jaka i manje je vjerovatno da će sijediti. Biotin vam omogućava da izliječite kožne bolesti kao što su akne ili seboreja , jača nokte, takođe ima ogroman uticaj na pravilno funkcionisanje nervnog sistema, osigurava dobrobit.

U kvascu postoje i druga jedinjenja koja su odgovorna za odlično stanje kože, kose i noktiju, uključujući cink i selen.

Piće od kvasca – recept
Napitak od kvasca je odličan tretman ne samo za kosu, kožu i stanje naših nerava. Napitak od kvasca će pomoći tijelu da ukloni toksine i druge zagađivače. Trebalo bi da ga piju i ljudi koji žele da izgube težinu. Postoji nekoliko razloga. Prije svega, kvasac ne deblja – 100 g je samo 85 kalorija, osim toga, piće od kvasca koje se konzumira na prazan stomak efikasno će smanjiti apetit. Kako ga pripremiti?

U šerpu stavite supenu kašiku kvasca, dodajte kašičicu meda (ili šećera) – za ukus i dvije kašike ključale (obavezno) vode – zahvaljujući njemu kvasac neće fermentirati u crijevima. Miješajte dok se svi sastojci ne rastvore i dobro sjedinite. Dodajte čašu mlijeka i pustite da proključa. Pustite da se piće ohladi.

Tečnost je najbolje piti ujutru, prije doručka. Koristite tretman tri puta nedjeljno oko dva mjeseca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *