OVIH 7 STVARI IZ KUĆE NI ZA ŽIVU GLAVU NE POZAJMLJUJTE, NI NAJBOLJEM PRIJATELJU ILI ROĐAKU: Vjeruje se da tako odlaze SREĆA i NOVAC

Feng Šui je stara kineska vještina koja stvara harmoniju između pojedinca i njegovog okruženja. Predstavlja drevnu tehniku uređenja životnog prostora, prema kojoj je vrlo bitno kakva nam energija kruži u kući, veoma je važno da bude jaka i pozitivna. Zato zastupa stav da nikako nije dobro da sljedeće stvari iz doma pozajmljujete iz kuće, čak ni najbliskijim osobama.

Posuđe – tanjiri i šerpe
Vjeruje se da su usko povezani sa energijom kuće u kojoj se nalaze. Nikome ne dozvolite da od vas posudi tanjire, šerpe ili bilo koji dio posuđa, jer možete negativno uticati na sudbinu tih ljudi. Oštećeno posuđe je još opasnije, jer donosi lošu energiju domu u kojem se nalazi.

Novčanik ili tašna
Pozajmljivanje novčanika kao i tašne smatra se veoma nepovoljnim, jer se povezuje sa odlivanjem novca i neočekivanim troškovima.

Garderoba
Ma koliko da je uobičajeno da neke prijateljice pozajmljuju jedne drugima odjeću, u Feng Šuiju se to ne praktikuje. Savjetuje se da redovno pregledate i sređujete svoju odjeću kao i da izbacujete ono što ne nosite i u čemu se ne osjećate više lijepo.

Međutim, takve komade ne treba pozajmljivati, već namijeniti od srca osobi kojoj ćete ih pokloniti. Mada se podrazumijeva da ćete odjeću oprati, ispeglati i zašiti, ako je to potrebno, i onaj koji poklon prima trebalo bi da je opere. Savjetuje se da je potopi u hladnu vodu u kojoj je rastopljena šaka soli, drži u njoj oko pola sata, a zatim ispere.

So
Ne smijete je pozajmiti ni pod kojim izgovorom. Ako su vas komšije zamolile za so, dajte im samo pod jednim uslovom – kao poklon. Opasnost leži u tome to so ima veliku energiju i može loše da utiče na sudbinu. So je jedna od najvažnijih magičnih komponenti, pa se ne preporučuje njeno pozajmljivanje.

Papuče
Nije dobro pozajmljivati drugima svoje papuče, vjeruje se da to može da donese muke na poslu, zastoj u profesionalnom napredovanju. Ako ne volite da gosti hodaju po kući u cipelama, nabavite nekoliko pari najtanjih papuča, nalik onim hotelskim, koje biste mogli da im ponudite čim stignu.

Sat
Nikom ne bi trebalo pozajmljivati svoj sat! Kad ga vratite na svoju ruku, s njim ćete dovući i svu negativnu energiju koja možda muči osobu, naročito ako je ona u nekoj lošoj fazi.

Nakit
Nakit je pun energije osobe kojoj pripada. Stoga ga ne treba pozajmljivati. Stavljajući naušnice ili prstenje druge osobe, sa njima dobijate i probleme te osobe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *