Pčelari upozoravaju sve na uobičajene greške koje se prave s medom: Samo ako ga ovako uzimate možete izvući maksimum

Ne možete ga direktno progutati, čvrst je i mora ostati u ustima što je duže moguće. Nema problema kada ga otopite u ustima

Pčelari upozoravaju sve na greške u medu: tako da radite za maksimalan efekat Foto: Rina
Med sadrži vitamine, minerale i aminokiseline neophodne za normalno funkcionisanje ljudskih ćelija. Kada ga uzmemo na prazan stomak, možemo da obezbedimo energiju koja nam je potrebna tokom dana. Međutim, skoro svi prave grešku, na šta je upozorio Pavle Anđelković iz Saveza pčelara Beograda.

“Med sadrži oko 20 aminokiselina i čak 48 vitamina, a najbolje ga je staviti u usta i otopiti kako bi žlijezde u ustima već počele primati ove sastojke. Kada je med tečan, ima visoku specifične težine, a vi ga odmah progutate, može da vas zaboli stomak i biće vam teško na prazan stomak“, rekao je on i objasnio da med treba uzimati u čvrstom obliku.

“Med u kristalizovanom obliku se uzima kao hrana, kao hleb za žvakanje. Ne možete ga tako progutati, čvrst je i mora da stoji što duže u ustima. Kada ga otopite u ustima, nema problema. neko zaista ne voli med, možete ga i pustiti da ga rastopi u malo tople vode i popije. Na taj način stomak će apsorbovati sve bitne sastojke”, rekao je Pavle Anđelković, ističući zdravstvene prednosti meda. zdravo.

“Ima sve elemente. Med ima sve što vam treba, a kad se doda nektar, možete živjeti od toga. Moja porodica i ja smo oduvijek jeli med, imam dva sina i šestoro unučadi i svi smo zdravi, „Imamo ih svuda po našoj kući. Takođe preventivno deluje na razne stvari u organizmu.Ako koristite med, ne morate da brinete o infekcijama. “On je rekao..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *