Pituljice su idealna opcija za večeru koja se lako i brzo priprema, a zadržava svoju privlačnost i kada se posluži na nižoj temperaturi.

Pituljice su idealna opcija za večeru koja se lako i brzo priprema, a zadržava svoju privlačnost i kada se posluži na nižoj temperaturi.Iako su mnogi od nas upoznati s tradicionalnim šumadijskim jelom, za one koji ga žele isprobati, priložio sam recept s preciznim mjerama.

SASTOJCI
Za pripremu ove ukusne pite potrebno vam je 500 grama tankih kora za pitu, 250 grama punomasnog sira i 2 jaja.

Za prženje dodati malo ulja i još 1 dl ulja.

PRIPREMA:

Umutite jaja i sir dok ne dobijete pjenastu smjesu. Ako konzistencija nije dovoljno gusta da prekrije koru, dodajte malu količinu ulja. Kore za pitu vodoravno podijeliti na pola i nastaviti s filovanjem.

Nadjev od sira ravnomjerno rasporedite duž cijele kore, pazeći da krajevi budu lijepo presavijeni kako ne bi curilo, te je čvrsto zarolajte. U zagrijanoj tavi na ulju pržite piletinu dok ne dobije divnu zlatnosmeđu boju s obje strane. Ovo ukusno jelo poprati prilogom od jogurta.

BONUS
Suočena s neizlječivom bolešću, povjerila se svome mužu s iskrenom željom. Kao majci dvoje djece, dijagnosticirana joj je neizlječiva bolest. Kako su se približavali njezini posljednji trenuci, svom je suprugu izrazila jednu želju: da potraži novu ljubav. Clare Mauremootoo, žena od 39 godina, borila se s degenerativnim stanjem koje pogađa živčani sustav. Unatoč vlastitoj nevolji, ostala je odlučna u osiguravanju da njezin suprug John, s kojim je dijelila 11 godina druženja, pronađe majčinsku figuru za njihove sinove.

Uz sumornu stvarnost njezina života koja je prerano skraćena i neizbježnu posljedicu ostavljanja svojih malih sinova, Jacka (10) i Bena (7), pokazala je ogromnu hrabrost suočena s nedaćama. Clare je izrazila svoju žarku želju da njezini sinovi imaju majčinsku prisutnost u svojim životima.

Tijekom njezinih posljednjih mjeseci, obitelj je cijenila trenutke ispunjene smijehom i stvaranjem trajnih uspomena, uključujući duhoviti incident u kojem je Clare pokušala zakazati termin medicinske sestre za svog supruga.

Unatoč Johnovoj nepokolebljivoj predanosti svojoj supruzi i njegovoj stalnoj prisutnosti uz nju, na kraju se našao kako ulazi u novi brak. “Nisam bila spremna na nove veze”, prisjeća se 52-godišnja stanovnica Bristola, “ali to je ono što je željela.” Zapravo, otišla je toliko daleko da je sredila da mu osoblje hospicija izabere družicu s kojom će provoditi vrijeme.

Nakon što je doživio razarajući gubitak supruge u veljači 2007., John je ostao shrvan. Sama pomisao na život bez nje činila se nezamislivom. No, vjerni svojoj riječi, John je ponovno uspio pronaći ljubav. Potaknut vlastitim osobnim putovanjem, osjetio se ponukanim podijeliti svoju priču i podići svijest o ovoj bolesti.

Unatoč našoj zabrinutosti da Clare potencijalno ima bolest motoričkih neurona (MND), zadržala je punu nadu, a ja sam se držao uvjerenja da je to samo manji problem. Međutim, kada je otkrila da njeno stanje traje, morao sam se suočiti sa surovom stvarnošću da će biti odvojena od mene…

Nakon što su se prvi put susreli 1993. godine, dvije su se osobe sprijateljile prije nego što su shvatile da žele doživotnu posvećenost jedna drugoj. Nakon što su prošle dvije godine, izmijenili su zavjete i sklopili svetu vezu braka. Kako je njihovo putovanje napredovalo, bili su blagoslovljeni radošću što su primili dva sina u svoju obitelj punu ljubavi.

Nakon što je zadobila ozljedu gležnja u svibnju 2006., Clare je počela primjetno šepati. Zabrinutost se počela javljati kada se njezino stanje nije popravilo tijekom tri mjeseca.

Liječnik je posumnjao da bi bolest mogla biti MND, isto stanje koje je prije nekoliko godina odnijelo život njezine tete.

Tijekom trenutaka dokolice prije nadolazećeg termina otkrila je da ova konkretna bolest ima iscrpljujući učinak na mišiće odgovorne za hodanje, govor, gutanje i disanje..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *