Pomiješajte limun, med i češnjak i popijte nakon jela: snažan eliksir od tri sastojka koji čisti krvne žile

Ne samo da se češnjak koristi u kulinarstvu, već se dugo smatra prirodnim lijekom za liječenje prehlade i gripe, kao i za smanjenje rizika od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Ne samo da se češnjak koristi u kulinarstvu, već se dugo smatra prirodnim lijekom za liječenje prehlade i gripe, kao i za smanjenje rizika od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Posebno je bogat vitaminom C, B6 i kalijem. Osim toga, sadrži i vitamine A, K, folnu kiselinu te veliku količinu željeza, magnezija, fosfora, cinka, selena i drugih minerala.

Limun je također bogat vitaminom C, vlaknima i raznim korisnim biljnim spojevima. Ovo voće smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara, a može utjecati i na mršavljenje, anemiju… Treći sastojak ovog eliksira je med koji također ima niz ljekovitih svojstava.

Pomaže u liječenju alergija, nesanice, kašlja, začepljenog nosa… udarne vijesti EUFOR izvodi vježbu s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, izvodi bojevu paljbu Vijesti 25. travnja 2024 pogledaj sve Vruće kratke hlače Stvarukusa.rs piše da kada spojite ove tri namirnice, dobijate moćan prirodni napitak koji će vam pomoći da rešite mnoge probleme. sirovina: 4 glavice češnjaka 6 limuna 200 g meda EUFOR izvodi vježbu s Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, izvodi bojevu paljbu Čitaj više Pripremiti: Operite češnjak i odvojite češnjeve. Limune prvo očistite sodom bikarbonom i narežite na ploške. Naribajte luk i limun i pomiješajte s medom. Smjesu ulijte u staklenke i ostavite na toplom i tamnom mjestu dan i pol. Nakon toga je spreman za korištenje. Pomiješajte jednu mjericu u 50 ml vode i popijte 15 minuta nakon jela. Također se preporučuje piti više vode.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *