Pomiješajte ovo ulje s vodom i zalijte svoje cvijeće i ono će cvjetati kao ludo cijele godine!

Kada je riječ o njezi biljaka i cvijeća, sve češće se spominje jedan proizvod koji na prvi pogled nema nikakve veze, ali za koji mnogi tvrde da je posebno učinkovit.

Svaki cvijet zahtijeva različitu njegu, a najbolje je pitati prodavača određenog cvijeta u kojoj trgovini ste ga kupili. Naravno, kada kupujete biljku, želite da ona bude lijepa i bujna tijekom cijele godine, ali to je često teško postići.

Na društvenim mrežama grupa je raspravljala o tome kako cvijeće može pravilno cvjetati, rasti i razvijati se tijekom cijele godine, a brojni komentari dali su jedan odgovor – ricinusovo ulje.

Ljubitelji cvijeća kažu da je dovoljno dodati žličicu ricinusovog ulja u litru i pol vode sobne temperature. Čvrsto zatvorite bocu i snažno protresite. Prije zalijevanja ulje treba dobro pomiješati s vodom kako se ne bi oštetilo korijenje biljke. Nakon snažnog protresanja boce, cvijeće odmah prelijte vodom. Još jedan savjet, piše Jutarnji.hr, je da ako biljka cvate jednom godišnje, onda je jednom godišnje zalijte ovako pripremljenom otopinom.

Ako nastavi cvjetati, samo ga jednom mjesečno zalijevajte ovom otopinom. Jeste li probali?

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *