POMOĆU OVE SMJESE SVE MOŽETE DA OČISTITE: Napravite ovo jeftino sredstvo i cijela kuća će vam mirisati!

Generalka kuće bez upotrebe hemikalija. Proljeće je pravo vrijeme za veliko spremanje, a kad se late ovog posla mnoge domaćice posežu za različitim sredstvima za čišćenje – od onih za pranje prozora, preko sredstava namjenjenih za mebl, podove, zavjese…

Ukoliko ste ljubitelj domaćih proizvoda, napravite sami sredstvo za uklanjanje prljavštine i osvježavanje doma, i sve to za malo para.

Sastojci:

2 šolje tople vode (ne ključale)

1 kašika tečnosti za pranje posuđa

½ šolje bijelog sirćeta

10 kapi ulja eukaliptusa

Nalijte vruću vodu u bočicu sa raspršivačem (zapremine 1 litar), pa dodajte tečnost za pranje sudova i sirće.

Vratite poklopac i promućkajte. Otvorite poklopac i dodajte esencijalno ulje (možete koristiti bilo koje, ulje eukaliptusa miriše svježe i sjajno je za uklanjanje ljepljivih naslaga).
Ako možete da nabavite staklenu bočicu sa raspršivačem, to je još bolje, jer staklo duže čuva esencijalna ulja. Ovo sredstvo možete koristiti za čišćenje bilo čega u domu – od pločica, preko toaleta i tuš kabine, do podova. Čuvajte bocu domaćeg čistača na tamnom mjestu.

Ako, pak, želite ekološko i prirodno riješenje za čišćenje, sačuvajte korice limuna ili narandže.

Evo jednog od recepata za domaće univerzalno sredstvo za čišćenje:

Korice od 4-5 limuna, narandži ili limete

2 šolje bijelog sirćeta

Staklena tegla

Ubacite kore u teglu do vrha. Sipajte bijelo sirće da pokrije sve kore. Zatvorite teglu i ostavite da smjesa odstoji 2-3 nedelje. Poslije toga uklonite poklopac i sipajte 1 šolju tečnosti u bočicu sa raspršivačem, pa dolijte toplu vodu. Dobićete predivno mirisno i prirodno sredstvo za čišćenje koje fantastično miriše i kojim možete da tretirate sve površine u domu – čak i prozore i ogledala.

izvor: novi .ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *