PREKO KOŽE ULAZI U KRVOTOK: Pravilna upotreba crvenog luka može napraviti čudo za ljudsko zdravlje…

Pravilna upotreba crvenog luka može napraviti čudo za ljudsko zdravlje…

Crveni luk ima antibakterijska svojstva, a fosforna kiselina iz crvenog luka preko kože ulazi u krvotok.

Ljudi sve više pribjegavaju receptima narodne medicine kako bi osnažili imunološki sistem ili pomogli kod nekih zdravstvenih problema.

Na našim stopalima nalaze se tačke koje imaju moćno i direktno djelovanje na unutrašnje organe, smatra drevna kineska medicina.

Tijelo se prirodno regeneriše tokom noći, a dodatno može pomoći ako odlučite da upotrijebite crveni luk.

Pravilna upotreba crvenog luka:

Ogulite crveni luk i narežite ga na kolutiće. Stavite ih na stopala i navucite čarape kako bi kolutići ostali na koži. Crveni luk ima antibakterijska svojstva, a fosforna kiselina iz crvenog luka preko kože ulazi u krvotok i podstiče pročišćavanje krvi, cirkulaciju te time općenito ima blagonaklono dejstvo na zdravlje.

Dobrobiti:

Sastojci u crvenom luku imaju i antifungalno dejstvo pa ćete redovnom upotrebom crvenog luka na stopalima ili njegovom konzumacijom osnažiti svoj imunološki sistem i pomoći u borbi protiv raznih upala.

Zbog svog intenzivnog mirisa, ne bi nam palo na pamet da narezani crveni luk držimo, na primjer, u spavaćoj sobi, ali svakako ne bi trebalo da odbacite tu ideju jer će crveni luk pročistiti vazduh u prostoriji, “očistiti” ga od toksina i virusa dok vi spavate.

Luk će apsorbovati sve nečistoće, pa nemojte ponovo da ga koristite, već ga bacite pa sljedeće noći uzmite svjež

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *