Prepoznavanje zrele lubenice može se obaviti u samo tri jednostavna koraka.

Lubenice su sinonim za ljeto, a iako su tehnički klasificirane kao povrće, njihova je slatka slatkoća dovela do toga da ih se univerzalno smatra voćem. Ovo voće, koje služi i kao poslastica za gašenje žeđi i izvor bogat vitaminima, može se pohvaliti niskim brojem kalorija i neodoljivim profilom okusa, pod uvjetom da ste u mogućnosti nabaviti savršeno zrelu lubenicu.

Odabir zrele i ukusne lubenice ponekad može predstavljati izazov, ali ne bojte se jer postoje tri jednostavna koraka koja vam mogu pomoći da napravite pravi izbor.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Kada koristite MoneytizeAdx za oglašavanje, ključno je prvo se fokusirati na izgled lubenice. Ako je donji dio koji je dodirivao tlo žut, to ukazuje na zrelost; međutim, ako se čini bjelkasto, najbolje ga je izbjegavati za zadovoljavajuće iskustvo.

Obratite pažnju na stabljiku lubenice. Kod tek ubranih lubenica stabljika ima jarku zelenu boju, dok kod onih koje su duže vrijeme bile uskladištene lagano se osuši i poprimi žućkastu nijansu.

Da bi se proces dovršio, postoji konačna procjena poznata kao test “tipkanja”. Lupkanjem po lubenici i pažljivim slušanjem zvuka koji proizvodi može se odrediti njezina zrelost. Ako lubenica emitira zvuk zvona i pokazuje blagu rezonanciju, velika je vjerojatnost da je i zrela i slatka.

BONUS

Ne osjeća li se u vašem domu miris čistoće? Isprobajte OVAJ CHAK i vaši će gosti jedva čekati saznati tajnu osvježavajuće arome!

Bez obzira na to koliko marljivo čistite svoj dom, dugotrajni mirisi mogu prožimati različita područja, uključujući kuhinju, kupaonicu, pa čak i namještaj poput kauča ili tepiha. Ova stalna prisutnost neugodnih mirisa može učiniti da vaš dom nikada nije istinski čist. Kada ti tvrdoglavi mirisi potraju i odbijaju se nestati, mnogi se pojedinci okreću osvježivačima zraka kao brzom rješenju. Međutim, važno je prepoznati da osvježivači zraka doprinose onečišćenju unutarnjeg prostora, što predstavlja značajan zdravstveni rizik usporediv s dobro poznatim problemom onečišćenja vanjskog zraka.
Opasnost od raka i astme pojačava se onečišćenjem u zatvorenom prostoru, što dokazuje studija provedena 2007. Daljnja potpora ovoj tvrdnji, studija koja je uključivala 2000 trudnica objavljena u “The Journal of Public Health” otkrila je značajno povećanu vjerojatnost respiratornih infekcija u novorođenčadi kada su trudnice koristile osvježivače zraka.

Ipak, postoji način kako nastaviti koristiti osvježivač zraka bez ikakvih rizika! Naravno, ovo je “uradi sam” izvedba koja se lako može osmisliti u udobnosti vlastitog doma. Evo vodiča korak po korak o tome kako ga možete izraditi:

Da bi se nastavilo, neophodno je.

Da biste napravili prirodni sprej, pomiješajte 4 žličice sode bikarbone, 2 kapi eteričnog ulja lavande, 2 kapi eteričnog ulja eukaliptusa i 3 čaše vode u posudi. Nakon temeljitog miješanja, pretočite otopinu u čistu bocu s raspršivačem za praktičnu upotrebu kad god je potrebno.
NAPOMENA
Ako ste trudni, preporučljivo je izbjegavati određena eterična ulja. U slučaju da ste u drugom stanju, ključno je potražiti savjet od svog liječnika. Alternativno, možete napraviti otopinu koja se sastoji samo od vode i sode bikarbone, koja je potpuno sigurna i vrlo učinkovita.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *