Pripremite seriju ukusnih okruglica za juhu bez upotrebe jaja.

Pripremite seriju ukusnih okruglica za juhu bez upotrebe jaja.

Nedjeljni ručak je nepotpun bez juhe i okruglica, točnije knoclica. Međutim, razumijemo da za osobe s alergijama na jaja, intolerancijom ili prehrambenim ograničenjima ovo može predstavljati izazov. U susret takvima, ali i onima koji preferiraju laganije varijante, donosimo fantastičan i provjeren recept za okruglice za juhu bez jaja.

Osnova ovih knedli je griz, koji je najuspješniji ako je dobiven od bijelog žita. No, moguće ih je napraviti i od intergala, dinkela ili kukuruznog griza.

Krupica od cjelovitog zrna pšenice.

Recept za okruglice od griza osmišljen je tako da nadopunjuje otprilike 2 litre juhe, što vam omogućuje fleksibilnost prilagodbe mjera na temelju željene količine juhe i preferencija za okruglice.

priprema:

Za izradu tijesta pomiješajte suhe sastojke i postupno dodajte vodu dok smjesa ne postane glatka i gusta. Pazite da ne bude pretjerano čvrst i suh, jer će to rezultirati tvrdim okruglicama.
Smjesu temeljito promiješajte nakon dodavanja male količine ulja, zatim ostavite da odstoji otprilike 10 minuta. Kad juha počne kuhati, u nju pažljivo usipajte žlice smjese za knedle.
Nastavite kuhati još 3-4 minute nakon što isplivaju na površinu. Ako radije izbacite jaja iz prehrane, imamo izbor dodatnih recepata koji vam mogu priskočiti u pomoć.

BONUS

Bez ikakvih znakova upozorenja i izvrsnih krvnih nalaza, Nina Kolundžija šokirano je otkrila rak gušterače prije samo dva dana, nakon samo tri minute.

Smrtonosnost raka gušterače ne može se precijeniti, a njegovi su simptomi često nejasni i lako ih se odbacuje kao privremene tegobe, zbog čega ih pacijenti zanemaruju. Uobičajene tegobe uključuju bolove u trbuhu, nadutost, probleme s probavom, kiselost i mučninu. No, slučaj Nine Kolundžije, naše voditeljice, bio je jedinstven. Unatoč tome što joj je u srpnju 2020. dijagnosticiran tumor gušterače, nije imala nikakve simptome.

Voditeljica je podijelila svoje iskustvo dijagnosticiranja raka tijekom rutinskog sistematskog pregleda. Rak gušterače, poznat po svojoj varljivoj prirodi, često se otkriva u uznapredovalim stadijima, što ga čini teškim za liječenje. Simptomi se obično manifestiraju kada je već prekasno. Začudo, voditeljica nije imala nikakve simptome i niti jedan tipični pokazatelj koji bi pobudio sumnju. Međutim, tijekom pregleda otkriven je problem sa žučnim mjehurom, zbog čega je potrebno pratiti njegov rast. Zanimljivo, tijekom naknadnog pregleda problem se riješio sam od sebe. Međutim, otkrivena je cistična prisutnost na gušterači. Voditeljica je također spomenula kako su njezini nalazi krvi pokazali izvrsne rezultate.

U gostovanju u emisiji “Puls Srbije” na Kurir TV-u, Kolundžija je ispričala da je daljnjim ispitivanjem utvrđeno da ima nekancerogeni tumor pankreasa, odnosno premaligni mucinozno-cistični tumor. Ultrazvuk abdomena potvrdio je ovu promjenu. Dodatno je napomenula da joj je krvna slika u izvrsnom stanju. Kolundžija se od operacije pridržavala svih liječničkih savjeta koje je dobila.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *