Punjač se zapalio u VozdoVackovom stanu i sve je izgorjelo zbog kobne greške: Nemojte to nikako raditi, evo kako izbjeći katastrofu

Jedna žena na Vožidovcu, čiji je stan potpuno izgoreo, rekla je da je požar izbio kada su njeni sinovi zaboravili da ugase punjač, ​​koji se zapalio zbog nepropisne instalacije.
Jedna žena na Vožidovcu, čiji je stan potpuno izgoreo, rekla je da je požar izbio kada su njeni sinovi zaboravili da ugase punjač, ​​koji se zapalio zbog nepropisne instalacije.

Iako su punjači za telefone bezopasni, mogu izazvati haos u vašem domu, stoga je važno znati kako ih koristiti. Pregrijani punjač za telefon ili tablet može izazvati požar. Najveći rizik su punjači koje dobivamo po najnižim cijenama – generički, “no-name” uređaji koji se često kupuju online ili na tržištu. Često nisu ispitani prema sigurnosnim standardima.

Zato je najbolje koristiti uređaj s atestom proizvođača i najbolje je nikada ne ostavljati uređaj na punjenju bez nadzora.​

Prije nekoliko godina punjači za mobitele izazvali su tragediju kada je Nišlija preminula u Kliničkom centru Srbije nakon što joj je zapalio stan kada je eksplodirao punjač i zadobila opekotine na 95 posto kože. . Tragedija dokazuje da se rijetko poštuju upozorenja stručnjaka da punjače mobitela ili laptopa ne smiju biti uključeni bez prekida jer bi se od pregrijavanja mogli zapaliti, a oni koji to redovito čine često bivaju ismijani.

Uz kvarcne peći, punjači, neuključeni plamenici na štednjaku te zapaljene cigarete na jastucima ili dekama najčešći su uzroci požara koji nerijetko završavaju tragedijom.

Ne stavljajte telefon na krevet ili jastuk tijekom punjenja. To može uzrokovati pretjeranu toplinu i spaliti izolaciju na kabelu punjača. Također, nemojte uključivati ​​punjač u utičnicu koja je izložena jakim izvorima topline ili izravnoj sunčevoj svjetlosti. Konačno, svakako koristite samo službeni punjač proizvođača, a ne bilo kakve zamjene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *