SAMO 1 SASTOJAK DODAJTE U VODU PA NJOM IZBRIŠITE KUĆU, 10 DANA NEĆETE VIDJETI PRAŠINU: Metod Koji Se Koristi U Muzejima

Glicerin je pravi pomoćnik kada su kućni poslovi u pitanju. Par kapi dodajte u vodu i njome obrišite podove i sve površine – prašina neće imati šanse

Glicerin je veoma moćno sredstvo za brisanje prašine u kući. Sve što treba da uradite je da ga dodate u vodu pa njome prebrišete stan. Prašinu nećete vidjeti narednih 10 dana!

Ovo je provjerena metoda koju koriste mnogi muzeji širom svijeta.

5 načina na osnovu kojih možete glicerinom očistiti kuću:

Blistavo čisti podovi
Da biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom.

Riješite se prašine na duge staze
Da biste to uradili, dodajte malo glicerina u posudu sa vodom. Pokvasite krpu tom vodom i prebrišite površine. Prašinu nećete vidjeti najmanje 10 dana. Ova metoda čišćeja se koristi u muzejima.

Uklanja fleke sa odjeće
Par kapi glicerina stavite na fleku i isperite sve sa vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite smjesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku.

Pravilno održavaje kožni namještaj
Ukoliko ste kožni namještaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

Prozori
Pomiješajte glicerin i etil al*ohol u razmjeri 1:10 i ovom smesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina, ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

Novi.ba/Stil.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *