Šta nas čeka prema Billu Gatesu u 2024. godini?

Dok svijet nagađa što bi moglo donijeti 2024. godina, jedan čovjek hrabro nudi svoje viđenje budućnosti.

Bill Gates, suosnivač Microsofta, podijelio je svoja predviđanja o tome kako će tehnologija oblikovati naše zdravstvo, obrazovanje i radnu snagu u narednim godinama.
Na prvom mjestu njegovih predviđanja – umjetna inteligencija. Gates vjeruje da će upravo ova tehnologija biti pokretač niza inovacija u budućnosti.

“Inovacije su pokretač razvoja našeg svijeta tijekom proteklog stoljeća – od električne energije do aviona”, piše Gates. No, priznaje da tehnološki napredak nije jednak u svim dijelovima svijeta, s očekivanim značajnijim utjecajem umjetne inteligencije u SAD-u u usporedbi s nekim zemljama Afrike.

Umjetna inteligencija nije novost za Gatesa, ali priznaje da je tek nedavno počeo ozbiljno koristiti ovu tehnologiju u svom radu, što će se vjerojatno intenzivirati u godinama koje dolaze.

U medicini, Gates vidi značajne promjene pod utjecajem umjetne inteligencije, iako ističe da se pravi tehnološki proboj u tom području očekuje tek krajem desetljeća.

Kad je riječ o obrazovanju, Gates vidi veliki potencijal u korištenju umjetne inteligencije. Alati poput MATHia i Khanmigo već danas mogu pružiti personaliziran pristup učenju, ali će to dodatno opteretiti učitelje koji će se morati prilagoditi novim tehnologijama.

Dakle, prema Gatesu, budućnost donosi obilje promjena pod utjecajem tehnologije, a ključno će biti kako ćemo se prilagoditi tim promjenama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *