ŠTA ZNAČI AKO SE ČESTO BUDITE U 3 UJUTRU: Kineska medicina otkriva zašto ovaj ZNAK ne treba da ignorišete

rema kineskoj medicini naše tijelo ima svoj biološki sat koji funkcioniše prema određenom ritmu. Zato se preporučuje da neke lijekove pijete u određeno doba dana ili prije i poslije obroka. Koncept ritma i biološkog sata koji je značajan za funkcionisanje naših organa potiče od istočnjačke medicine.

Takođe, prema indijskoj prirodnoj medicini ajurvedi, telo se ponaša na određeni način u određeno doba dana- Čak u kineskoj medicini postoji termin koji se naziva “medicinski sat” i koncept je sljedeći.

Dan od dvadeset četiri sata podijeljen je na dva sata. Svaki sat je vrijeme kada određeni organ ili sistem organa jeste na vrhuncu svoje energije, funkcionalnosti i vitalnosti.

Ako organ ne može normalno da funkcioniše, u njegovom predviđenomsatu vaše telo će pokaivati određene simptome. Dakle, ako se skoro svake noći ili učestalo budite u periodu oko 3 sata ujutru, prema kineskoj prirodnoj medicini to može značiti da je vaše tijelo opterećeno toksinima i da je oslabljena funkcionalnost jetre.

Jetra je organ koji služi za detoksikaciju, ona je prirodni filter našeg organizma. Čisti krv od toksina i njeno normalno funkcionisanje važno je za održanje optimalnog zdravlja cijelog tijela.

Ovaj simptom može ukazivati na otežano funkcionisanje jetre, ali ukoliko osjećeate bilo kakve simptome, neophodno je da se obratite lekaru za pomoć.

Ako se budite u 3 ujutru učestalo, pokušajte da promijenite navike, smanjite unos prerađenih i masnih namirnica, uspostavite zdravu izbalansiranu ishranu, pijte dovoljno vode, smanjite unos alkohola, ranije lezite u krevet, izbegavajte duvanski dim i počnite redovno da vježbate.

Nastavite li da se budite u 3 ujutru svake noći i dalje, uprkos promjenama navika, obavezno se konsultujte sa svojim ljekarom.

Izvor: Lovesensa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *