STAVITE KAP OVE TEČNOSTI U VODU I PREBRIŠITE KUĆU: 10 dana nećete vidjeti prašinu – TRIK KOJI SE KORISTI U MUZEJU

Trik koji se koristi u muzeju za uklanjanje prašine možete da koristite i vi, sve što treba da uradite je da glicerin stavite u kantu sa vodom i prebrišete kuću

Ako vam je dosadilo da svaki drugi dan brišete prašinu ili ste jedna od onih osoba koja stiže da kuću očisti samo vikendom, onda probajte stari muzejski trik. Donosimo vam 5 načina na osnovu kojih možete kuću očistiti sa glicerinom:

Blistavo čisti podovi
Da biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu sa vodom.
Riješite se prašine na duge staze
Da biste to uradili, dodajte malo glicerina u posudu sa vodom. Pokvasite krpu tom vodom i prebrišite površine. Prašinu nećete vidjeti najmanje 10 dana. Ova metoda čišćeja se koristi u muzejima.
Uklanja fleke sa odjeće
Par kapi glicerina stavite na fleku i isperite sve sa vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite smjesu od glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku.
Pravilno održavaje kožni namještaj
Ukoliko ste kožni namještaj izgrebali, samo ga prebrišite pamučnom krpom koju ste umočili u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.
Prozori
Pomiješajte glicerin i etil alkohol u razmjeru 1:10 i ovom smjesom prebrišite prozore. Dugo vremena ni prašina, ni prljavština neće narušiti čistoću vaših prozora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *