STAVITE KUGLICU OD ALU.FOLIJE U TORBU I NOSITE JE SVUDA SA SOBOM: Biće vam žao što ranije niste znali za OVAJ TRIK

Aluminijska folija je odlično rješenje za uobičajene zimske probleme. Evo o čemu se radi i zašto biste ga trebali nositi sa sobom.

Aluminijska folija je jedan od potrošačkih proizvoda koji ne bi trebao nedostajati svakom domaćinstvu. Ovo je proizvod koji izolira zrak i vlagu, koji možete koristiti da optimalno sačuvate svu svoju hranu i produžite joj rok trajanja.

Aluminijum je odličan pomoćnik zimi kada moramo da se nosimo sa veoma dosadnim statičkim elektricitetom. Jednostavan komad aluminijske folije može pomoći u sprječavanju i privremenom suzbijanju ovih problema, zbog čega biste trebali držati snop aluminijske folije u torbi.

Duga kosa često postaje električno napunjena zbog hladnog zraka i nošenja sintetičke i vunene odjeće. Dovoljno je skinuti šešir, kosa je već pokvarena. Ako pokušate da to popravite svojim rukama, samo ćete pogoršati situaciju.

Dakle, kako kontrolirati svoju kosu, bez obzira da li je duga ili kratka, kako biste izbjegli neuredne “šok” efekte struje? Odnosi se samo na aluminijum.

Kako aluminijum pomaže kosi?

Budući da je aluminijum vodootporan, otporan na svjetlost i zrak, neće se promijeniti zbog statičkog elektriciteta. Jednostavno utrljajte foliju na pramenove kose kako biste ih vratili u prvobitno stanje i oslobodili statičku napetost.

Važno je da ovaj korak obavite cijelom dužinom vaše kose od korijena do vrhova kako biste obnovili savršeno kondicioniranu kosu. Možete se oprostiti od neurednih efekata kovrčanja i statike. Iz tog razloga se preporučuje da nešto držite sa sobom u džepu ili torbi kako biste brzo riješili problem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *