Stavite pastu za zube u frižider: Ovaj trik će vam olakšati život, a rezultati će biti zadovoljavajući

Ovaj zgodni trik znatno će vam olakšati život i uštedjeti mnogo vremena.

Osim za održavanje oralne higijene, pasta za zube ima i mnoge druge namjene. Savršen je za čišćenje zglobova, bijelih cipela ili srebrnog posuđa. Takođe ima svojstva uklanjanja mrlja. Neki ga koriste za liječenje uboda insekata, iako je ova metoda kontroverzna jer može iritirati kožu i pogoršati upalu. Jedan zanimljiv patent je upotreba smrznute paste za zube.

Šta možete učiniti sa smrznutom pastom za zube? Sada definitivno nije vrijeme za pranje zuba. Međutim, odlično uklanja neugodne mirise sa dasaka za rezanje. Ako redovno kuhate ribu ili uživate u kuhanju s bijelim lukom, možda ste upoznati s ovim problemom.

Temeljito čišćenje ploča je teško i gotovo nemoguće ukloniti jake mirise s njih. Nakon višestruke upotrebe, predmet postaje trajno prožet mirisom hrane koja se priprema. Definitivno ne želite ništa drugo odrezati na vrhu. Postoji rješenje – smrznuta pasta za zube. Ne samo da uklanja loše mirise, već i odlično rješava problem velikih bakterija na vašim daskama za rezanje.

Pastu možete zamrznuti u tubi, ali je kasnije rezanje prilično problematično. Pastu je najbolje istisnuti u pleh za led i staviti u frižider. Kada se grudvice stvrdnu i pretvore u kamen, vaša kocka za čišćenje je spremna. Uz njihovu pomoć eliminisaćete neprijatne mirise sa svoje daske za rezanje. Možete ih koristiti i za čišćenje potplata bijelih cipela, kupatilske mase, umivaonika, okova, pločica i mnogih drugih predmeta.

Naravno, smrznuta pasta će se brzo otopiti u toplim rukama, pa je najbolje koristiti gumene rukavice ili je staviti na krpu. Na taj način se vaši prsti neće zaprljati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *