Svako jutro pojedem 3 jaja za doručak. Nakon nekoliko tjedana dogodila se ova promjena na mom tijelu!

Svako jutro pojedem 3 jaja za doručak. Nakon nekoliko tjedana dogodila se ova promjena na mom tijelu!
Oduvijek sam voljela kuhana i pečena jaja, ali nekako sam ih uvijek preskakala jer mi je nepraktično pripremati ih i nositi na posao. Radije jedem jabuke, banane ili drugo voće za doručak.

No, primijetio sam da “ludim” od gladi puno prije ručka, pa sam odlučio promijeniti doručak i napraviti – jaja. Točnije, 3 jaja svako jutro tjedan dana. Zašto jaja? Zato što je to savršeno malo pakiranje – prepuni su proteina, selena, omega-3 kiselina, vitamina D, E i B12. Osim toga, samo dva jaja dnevno mogu zadovoljiti dnevnu potrebu vašeg tijela za hranjivim tvarima kolinom koji jačaju pamćenje. Naravno, tu su i niske cijene.

Ovo je moje iskustvo.

Znam da će biti mnogo ljudi koji će tvrditi da je kolesterol loš. Ali nedavno su se zapravo pojavile tvrdnje da kolesterol iz hrane nema nikakav učinak na kolesterol u krvi. Isto tako, koliko jaja možete pojesti tjedno uvelike ovisi o ostatku vaše prehrane, kao i o tome koliko ste aktivni.

Na primjer, vrlo sam aktivan i hranim se raznoliko i uravnoteženo, tako da mi 3 organska jaja u dnevnom jelovniku neće predstavljati problem. Umjesto toga, svoju sam prehranu nadopunio proteinima i mastima kojih inače nemam dovoljno.

Dakle, uz 21 gram proteina koji sam konzumirao samo za doručak, naučio sam svoj želudac da ostane miran i pun barem 12 sati.

Također sam naučila da je dosljednost dobra – ne morate brinuti što ćete jesti za doručak i nikada se ne osjećate krivima što jedete lošu, visokokaloričnu, “zabranjenu” hranu. Kada jedete jaja za doručak, znate da činite nešto dobro za svoje tijelo.

Odlučite li pojesti 2 ili 3 jaja dnevno, čekaju vas ove blagodati.

  1. Mršavite brže
  2. Pojačajte imunitet
  3. Utječu na bolje pamćenje
  4. Mogu smanjiti depresiju
  5. Odgodite starenje
  6. Mogu smanjiti rizik od srčanih bolesti
  7. Grade mišiće

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *