Tetkin trik za najbolju vazdusastu gibanicu!!

Priprema osnovnih sastojaka: Za pripremu gibnice potrebni su vam osnovni sastojci kao što su kore za gibanicu, sir, jaja, ulje ili maslac, i po želji dodatni začini poput soli, bibera ili peršuna. Svaka domaćica ima svoj specifičan recept za fil, a možete koristiti i svoje omiljene vrste sira kako biste prilagodili ukus gibnice prema svojim preferencijama.

Priprema fila: Fil za gibanicu obično se pravi od sira i jaja. Sir se može izrendati ili izgnječiti, a zatim se pomeša sa umućenim jajima i začinima po želji. Ovaj fil će dati gibnici bogat ukus i teksturu.

Priprema kora i filovanje: Nakon što ste pripremili fil, sledi korak filovanja kora. Svaka korica se zgužva i umoči u pripremljeni fil, tako da se ravnomerno rasporedi preko cele površine kore. Slojevi kora i fila se tako ređaju u plehu, obično više puta, dok se ne potroše sve kore i fil.

Teta Jovankin trik: Ključni korak koji čini gibnicu mekanom i vazdušastom je tajna tete Jovanke. Nakon što je gibnica pečena, prevrne se naopačke, postavlja na četiri šolje i ostavi da se ohladi na taj način oko 20 minuta. Ovaj postupak omogućava da se gibnica zadrži vazdušasta zahvaljujući gravitaciji, stvarajući savršenu teksturu.

Posluživanje: Nakon što se gibnica ohladila, možete je seći na komade i poslužiti. Topla gibnica ima savršenu kombinaciju mekoće i ukusa, dok se hladna gibnica može poslužiti kao ukusan doručak ili lagani obrok.

Ovaj jednostavan trik tete Jovanke može biti ključan za postizanje savršene gibnice sa mekanom, vazdušastom teksturom i bogatim ukusom. Uz malo truda i ovaj jednostavan trik, možete uživati u neodoljivoj gibnici koja će oduševiti vaše goste i članove porodice.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *