Uklanja svu kuhinjsku masnoću i kamenac u kupaonici: bolje od izbjeljivača

Dva najveća izazova s ​​kojima se susrećete prilikom čišćenja doma su održavanje kuhinje i kupaonice. Ostaci hrane i ulja mogu nakupiti masnoću, uglavnom na kuhinjskim aparatima kao što su pećnice i štednjaci.

Kamenac koji se stvara na vodovodnim instalacijama i slavinama rezultat je naslaga tvrde vode. Prirodno je rješenje za uklanjanje kamenca iz kupaonice i kuhinjske masnoće, posebice s pećnica, štednjaka, kuhinjskih pločica i posuđa. Domaća čarobna pasta može se lako napraviti kod kuće od lako dostupnih kuhinjskih sastojaka i može biti odlična alternativa skupim kemikalijama.

Trebat će vam:

Šest žlica koncentriranog deterdženta za pranje posuđa (bilo koje marke),

Tri žlice deterdženta za pranje rublja

Tri žlice sode bikarbone

Žlica bijelog alkoholnog octa

Pastu je najbolje napraviti u plastičnim posudama za jednokratnu upotrebu. Započnite miješanjem tri žlice sode bikarbone s jednakom količinom deterdženta za pranje rublja u posudi. Zatim dodajte šest žlica sredstva za pranje posuđa. Dobro promiješajte drvenom kuhačom i dodajte ocat. Dobivenu pastu nanesite na kuhinjsku spužvicu i njome izribajte masne dijelove kuhinje. Za najbolje rezultate pričekajte nekoliko minuta, a zatim obrišite čistom krpom i vodom. Isti postupak vrijedi i za čišćenje kupaonice. Jutarnji prenosi kako će gust kamenac na slavinama možda zahtijevati dulje čišćenje, a u preciznom čišćenju može pomoći i četkica za zube.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *