Uklonite mokraćnu kiselinu iz organizma i liječite giht: 3 provjerena narodna lijeka

Nakupljanje mokraćne kiseline može dovesti do bolova u zglobovima, pa čak i do gihta.

Evo nekoliko savjeta za uklanjanje mokraćne kiseline iz tijela.

Giht je oblik upalnog artritisa koji se javlja u naletima crvenila, otoka zglobova i boli. Ponekad čak boli i kretanje, a tijelo se osjeća ukočeno i natečeno. Čest uzrok gihta je previše mokraćne kiseline u tijelu.

Kada bubrezi ne rade dobro i nisu u stanju da uklone svu mokraćnu kiselinu iz tijela, mokraćna kiselina može kristalizirati i taložiti se oko zglobova. To dovodi do početka upalnog procesa.

Kako ukloniti mokraćnu kiselinu iz organizma?

Ljudi koji imaju previše mokraćne kiseline u svom tijelu moraju promijeniti svoju ishranu. Hrana mora biti bazirana na svježem voću i povrću. Plodovi mora, meso, alkohol i prerađeni šećer mogu uzrokovati porast mokraćne kiseline u tijelu.

Ne zaboravite da pijete što više vode. Konzumacija prirodnih sokova i biljnih čajeva ima koristi.

Ovo su najefikasniji tretmani za uklanjanje mokraćne kiseline iz organizma:

Voda s limunom alkalizira tijelo i pomaže u izbjegavanju mnogih zdravstvenih problema, uključujući giht. Svako jutro na prazan želudac i prije doručka popijte 200 ml tople vode pomiješane sa sokom od pola limuna.

Jabukovo sirće djeluje slično kao i limunova voda. Pomaže u stvaranju alkalne sredine u tijelu. Jednu kašiku sirćeta razblažite u 200 ml vode i pijte dva puta dnevno, jednu čašu pre ručka i jednu čašu pre večere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *