Vaše tijelo će smrdjeti jer ne jedete ovih 8 namirnica: ako ih jedete, mirisat ćete na ruže

Da li ste se ikada osećali neprijatno zbog sopstvenog mirisa? Miris tijela može biti neugodan.

Iako je naš miris prvenstveno određen genetikom, on također može biti uzrokovan ili pojačan hranom koju jedemo.

Jogurt protiv mlijeka

Aktivne kulture u jogurtu smanjuju nivoe sulfitnih spojeva koji uzrokuju miris. Osim toga, vitamin D u jogurtu pomaže u borbi protiv bakterija u ustima, čime se smanjuje loš zadah. Mlijeko, s druge strane, sadrži holin, koji može uzrokovati neprijatan miris tijela.

Biljni čaj i kafa

Biljni čajevi su odličan izvor antioksidansa. Što je manje toksina u vašem tijelu, to bolje miriše. S druge strane, kafa ili bilo koje kofeinsko piće može uzrokovati oštar miris tijela.

Jabuke i karfiol

Zbog svojih prirodnih svojstava deterdženta, jabuke pomažu u uklanjanju lošeg zadaha. Karfiol, s druge strane, sadrži holin, nutrijent sličan vitaminima B koji doprinosi tjelesnom mirisu.

Narandža i bundeva

Citrusi odlično mirišu i tijelo ih lako apsorbira, što vam daje brz način da poboljšate svoj cjelokupni miris. Bundeva, s druge strane, sadrži holin, koji se metabolizira u trimetilamin. Akumulacija trimetilamina u tijelu može uzrokovati neprijatan tjelesni miris.

Kardamom i cimet naspram belog luka i luka

Kardamom i cimet ne samo da čine hranu ukusnom, već vam pružaju svjež i prijatan dugotrajan miris koji vas čini privlačnijim. Nasuprot tome, bijeli i crni luk sadrže organska jedinjenja sumpora koja se primarno metaboliziraju i eliminišu kroz pore u tijelu, uzrokujući tjelesni miris.

Celer i šparoge

Celer može pomoći vašem tijelu da oslobodi feromone, čineći vas privlačnijim suprotnom spolu. Kiselina šparoga u šparogama se razlaže u sumporna jedinjenja koja mogu da izazovu loš miris tela.

Bijela riba i crveno meso

Isključivanje crvenog mesa može imati neke prednosti za vaše čulo mirisa. Istraživanja pokazuju da su žene ocijenile miris tijela muškaraca koji su dvije sedmice jeli dijetu bez mesa kao privlačniji i ugodniji u odnosu na one koji su jeli crveno meso. Probavljena riba ne ispušta isti neprijatan miris koji se oslobađa tokom metabolizma crvenog mesa. Dakle, ako idete na spoj, bolje je jesti ribu umjesto crvenog mesa.

Sjemenke piskavice protiv sjemenki bundeve

Sjemenke piskavice mogu pomoći u poboljšanju zdravlja probave i pomoći u uklanjanju toksina koji uzrokuju neugodan miris iz vašeg tijela. Sjemenke bundeve sadrže velike količine holina, koji može uzrokovati loš zadah.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *