VEČERA ILI RUČAK NA STOLU ZA POLA SATA! SLAVINA ROLAT PITA

SASTOJCI:

Ukupno je šesnaest kora za pitu.
Kako bi se površina prekrila slojem.
Jaja su ukupno četiri.
Jedna šalica jogurta
Potrebna je jedna šalica ulja.
Jednu žličicu soli.
Jedno pakiranje praška za pecivo.
Kako biste dovršili potrebnu papirologiju:
Potrebna je mjera od 1,5 šalice kiselog vrhnja.
Porcija ajvara obično se sastoji od četiri žlice.
Dodatak po želji je naribano suho meso.

PRIPREMA:

Započnite tako što ćete najveći lim za pečenje izvaditi iz pećnice i namastiti ga ili obložiti papirom za pečenje. Zatim podijelite 16 kora i stavite prvu preko cijelog pleha. Svaku koru premazati kombinacijom umućenih jaja, jogurta, ulja, soli i praška za pecivo, pa staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Ostavite kore da se peku oko 20 minuta.
Nakon što lim za pečenje obložen korom izvadite iz pećnice, obavezno ga pokrijte vlažnom krpom kako bi rubovi malo omekšali i omogućili lakše rolanje. Ohlađenu koru još u plehu zarolajte u valjkasti oblik, pažljivo je odmotajte i premažite kremom i naribanim suhim mesom po želji. Dodatno, volim dodati ajvar za dodatni okus. A sada je vrijeme za uživanje. Još jednom, promotaj i to će biti kraj! Njegova sposobnost rezanja se povećava kada se ohladi.

Servirati:

Bilo da se radi o posebnoj prigodi ili običnom danu, slatka i vizualno privlačna pita uvijek je divan dodatak stolu, posebno za nekoga poput mene tko pite smatra vrhunskim kulinarskim užitkom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *