Visok holesterol je tihi ubica, a simptome ignoriše 96% ljudi. Ovi simptomi će vam spasiti život. br. 4 je posljednje upozorenje

Visok holesterol može imati ozbiljne posledice po vaše zdravlje. Ako se jave simptomi, najbolje je promijeniti svoje svakodnevne navike što je prije moguće.

ređene faktore vašeg zdravlja.

Na primjer, vaš probavni trakt može biti pogođen smanjenim protokom krvi u to područje, vaše oči također mogu biti pogođene, a neki pacijenti mogu čak doživjeti zamagljen vid ili privremeno sljepilo, prema stručnoj studiji. Osim toga, problem se može manifestirati kao bijele mrlje ispod kože.

Prema istraživanjima kineskih naučnika, visok holesterol u krvi često dovodi do problema sa funkcijom mozga, posebno problema sa pamćenjem i koncentracijom. Dugoročno, ovaj faktor može dovesti do razvoja ozbiljnih bolesti kao što su bolesti srca ili moždani udar. Koji su tipični simptomi moždanog udara, ranije smo izvještavali o Zdravé Stravování. Srčani udar se posebno može otkriti bolom u grudima, kratkim dahom i vrtoglavicom.

Simptomi loše cirkulacije krvi mogu se uočiti na udovima. To uključuje trnce i utrnulost
Zdrava prehrana vas posebno može zaštititi od problema

Visok holesterol možete liječiti sami, potpuno prirodno. Dovoljno je pridržavati se pravila zdravog načina života i za nekoliko dana nivoi će pasti na normalne nivoe. Lekari preporučuju da počnete sa jelovnikom. Debra Sullivan, jer junk food često doprinosi njegovom povećanju. Zato odbacite sve masti i prerađenu hranu i zamijenite ih voćem, žitaricama, mahunarkama, povrćem i drugom hranom bogatom vlaknima.

Također biste trebali uključiti fizičku aktivnost u svoju dnevnu rutinu, kao što su hodanje, trčanje ili plivanje, i zapamtite da ograničite alkohol i pušenje, navodi se na web stranici Healthline. Ova dva faktora će najvjerovatnije uzrokovati probleme. Također je dobra ideja posjetiti svog liječnika svakih nekoliko godina radi odgovarajuće kontrole kako biste utvrdili da li je vaše zdravlje ugroženo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *