ZA OVU RIBU KAŽU DA JE NAJZDRAVIJA: Jedna porcija nedjeljno zaštitiće vaše srce, sniziti holesterol i popraviti memoriju

Donosimo vam spisak 9 najzdravijih riba na svijetu:

Atlantski losos: Kažu da omega 3 masne kiseline koje se nalaze u crvenom mesu ove ribe mogu da utiču na biološki sat čovjeka, što znači da može da uspori naše starenje.
Zubatica: Ova plava riba se smatra izuzetno korisnom za čoveka jer sadrži obilje fosfora, kalijuma, kalcijuma, natrijuma i gvožđa.
Atlantska haringa: Ova riba se smatra masnijom ribom, ali omega 3 masne kiseline koje sadrži, od velike su koristi za kardiovaskularni sistem čovejka.

Jezerska zlatovčica je riba koja živi u slatkim vodama. Njeno meso je masno skoro kao meso lososa, ali se ne suši kada se termički obradi.
Girice – Inćuni ili sardele, su vrsta ribe koja ima toliko proteina da može da parira bilo kojem mesu. S druge strane njene kalorijske vrednosti su male. Bogata je vitaminima i mineralima koji su potrebni čoveku da bi normalno funkcionisao.
Skuša – ova riba je savršena za svaku dijetu jer sadrži malo kalorija a monogo vitamina i minerala neophodnih za ljudski organizam.
Pastrmka – Ako samo jednom nedjeljno budete jeli pastrmku možete sniziti holesterol, ojačati krvne sudove i nerve i izbjeći probleme sa pamćenjem u starosti.
Sardina – Ova mala riba se dobro apsorbuje u ljudskom organizmu i odličan je izvor proteina. Sardina sadrži čitav kompleks vitamina (A, B12, B6, D) iriblje ulje, koje snižava holesterol.

Tuna – ova riba je puna omega 3 i omega 6 masnih kiselina što je svrstava u jednu od najkorisnijih riba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *