ZA TRI ŽIVOTA NEĆETE POGODITI KO JE PJEVAČICA SA SLIKE:

Vera Matović, pjevačica rođena 3. juna 1946. godine u Čačku, započela je svoju karijeru 1971. godine zajedno sa suprugom, harmonikašem Ratomirom Matovićem. Do sada je snimila petnaest singl-ploča i preko dvadeset albuma.

Vera Matović je poznata po svojim hitovima kao što su “Belu bluzu suza kvasi”, “Hajde da se budimo u dvoje”, “Šta ti moja bluza smeta”, “Marko, sunce moje jarko”, “Ljuljaj me, sudbino”, “Javi mi se, javi”, “Oj, livado, oj zelena”, “Dva jastuka bela”, “Gledam Čačak s Jelice planine”, “Brat i sestra” i drugi.

Pojavila se u seriji “Kamiondžije opet voze” 1983. godine, kao i u filmu “Kamiondžije ponovo voze” 1984. godine.

Vera Matović je osvojila nagrade na mnogim festivalima kao što su Šumadijski sabor, Moravski biseri, Ilidža, Poselo 202, Hit parada i drugi. Bila je prva pjevačica u tadašnjoj Jugoslaviji koja je dobila nagradu Oskar popularnosti za pjesmu “Belu bluzu suza kvasi”.

Dobitnica je Povelje za izuzetan doprinos razvoju estradno-muzičke djelatnosti, koju dodjeljuju Samostalni sindikat estradnih umjetnika i izvođača Srbije i Savez estradno-muzičkih umjetnika Srbije. Također je dobila plaketu “Zlatna lira” za izuzetna i nezaboravna vokalna ostvarenja na festivalu Lira 2017. godine.

Učestvovala je u rijaliti programu “Srpska posla” na RTV Pink.

I danas izgleda fenomenalno, mnoge joj idans zavide na izgledom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *