Za žene starije od 50 godina postoje četiri specifične namirnice koje se toplo preporučuju za održavanje dobrog zdravlja, poticanje metabolizma i smanjenje tjelesne težine. Ovi praktični izbori prehrane ključni su za žene ove dobne skupine.

Za žene starije od 50 godina, uključivanje ove četiri specifične namirnice u njihovu prehranu može pomoći u održavanju cjelokupnog zdravlja, potaknuti metabolizam i pomoći u smanjenju težine.

Kako bismo održali zdrav metabolizam i suprotstavili se značajnim promjenama kroz koje naše tijelo prolazi nakon pola stoljeća, ključno je napraviti određene prilagodbe svojih navika. Posebno prilagođen ženama, ovdje je popis visoko preporučenih opcija hrane.

Kako se približavate pedesetima, možda ste nedvojbeno primijetili značajne promjene na svom tijelu. Postaje očito da se više ne možete prepustiti neograničenoj prehrani bez posljedica, jer debljanje postaje lakše, a mršavljenje sve veći izazov. Kako biste se borili protiv ovih promjena, postoje određene prehrambene navike koje možete promijeniti. Uz redovitu tjelesnu aktivnost poželjno je konzumirati namirnice koje pridonose optimalnom tjelesnom zdravlju. To je osobito važno zbog prirodnog usporavanja metabolizma do kojeg dolazi s godinama. Umor, debljanje, pa čak i gubitak kose mogu biti rezultat ovog metaboličkog pada. Prilagodbama prehrambenih navika možete učinkovito održavati stabilan metabolizam.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Pobrinite se da ove četiri osnovne namirnice budu uključene u vaš obrok.

U svoje jelo dodajte začinsku papriku.

Istraživanja pokazuju da uključivanje začinske paprike u hranu može pozitivno utjecati na vaš metabolizam. Kapsaicinoidi prisutni u ovim papričicama dokazano su instrumentalni u promicanju metaboličke dobrobiti, posebno u kontekstu smanjenja tjelesne težine za osobe koje se suočavaju s pretilošću.

Povećajte potrošnju đumbira

Svojim izvanrednim svojstvima ova nevjerojatna kuhinja ima sposobnost smanjenja upale, snižavanja krvnog tlaka, jačanja probavnog sustava i reguliranja razine šećera u krvi. Obilje antioksidansa sadržano u ovoj namirnici bori se protiv negativnih učinaka oksidativnog stresa i usporava proces starenja. Znanstvene studije su otkrile da đumbir pospješuje termogenezu, olakšava sagorijevanje kalorija, što ga čini učinkovitom pomoći za mršavljenje kod osoba koje se bore s pretilošću.

Povećajte konzumaciju zobi.

Održavanje zdravog metabolizma ključno je, a uključivanje zobi i drugih cjelovitih žitarica u našu prehranu ključna je komponenta. Zob ima sposobnost promicanja sitosti i pospješuje sagorijevanje masti. To se pripisuje sadržaju škroba, koji služi kao hrana za korisne crijevne bakterije, što u konačnici doprinosi uravnoteženom crijevnom okruženju. Kako starimo, postaje sve važnije davati prioritet zdravlju crijeva, budući da igra vitalnu ulogu u regulaciji apetita, osobito za osobe starije od 50 godina.

Dobrodošli ste uživati ​​u bogatoj i dekadentnoj crnoj čokoladi.

Na temelju studije provedene 2018. godine, osobe koje su dnevno unosile 2 g tamne čokolade s udjelom kakaa od 70% pokazale su poboljšani metabolizam glukoze u razdoblju od 6 mjeseci u usporedbi s onima koji su konzumirali 2 g čokoladnog mlijeka tijekom istog vremenskog okvira. Ipak, iako tamna čokolada nudi prednosti, ključno je biti umjeren i uživati ​​isključivo u čokoladi s udjelom kakaa od 70% ili više. Što je manji udio kakaovca, to je veći udio šećera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *