Zašto trošiti novac na kupljeni sok od grožđa kada ga možete lako napraviti kod kuće?

Zašto trošiti novac na kupljeni sok od grožđa kada ga možete lako napraviti kod kuće?

Pravljenje domaćeg soka od grožđa jednostavan je i koristan proces koji vam omogućava da uživate u svježini i okusu grožđa u svakom gutljaju. Prateći nekoliko jednostavnih koraka u vašoj kuhinji, možete imati ukusan i hranjiv napitak bez aditiva i konzervansa. Dakle, zašto ne probati i doživjeti zadovoljstvo pravljenja vlastitog soka od grožđa?

Za pripremu ovog recepta bit će vam potrebni sljedeći sastojci: 6 kilograma grožđa, 4 litre vode, 3 kilograma šećera (ili po želji) i 80 grama limunske kiseline.

Proces pripreme predmeta

Započnite temeljnim čišćenjem grožđa, osiguravajući da nema prljavštine ili nečistoća. Nakon čišćenja, pređite na pranje grožđa i prebacite ga u prostranu posudu. Pospite izdašnu količinu vode i limunske kiseline preko grožđa, ostavite im da neometano sede 24 sata. Nakon što istekne predviđeno vrijeme, procijedite tekućinu iz posude i dodajte željenu količinu šećera. Smjesu snažno miješajte dok se šećer potpuno ne otopi, osiguravajući glatku konzistenciju. Na kraju pažljivo sipajte sok u flaše za čuvanje. Vrijedi napomenuti da se ovaj sok po želji može konzervirati zamrzavanjem.

BONUS:

VIC DANA: HASO DOBIO SINA

MuJo sretne Hasu:

“Hasso, čestitam ti rođenje sina! Kako treba da se zove tvoj sinčić?”

Haso:
“Ja sam stvorio.” Zove se Izdislav

“Pa, po kome je dobio ime?”

“Pa prema toj pjesmi!”

“Koja je to pjesma?”

“Znači ta pjesma – ‘Is This Love’…”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *