ŽENA JE GAJILA OVO NA LEĐIMA: Kada je doktorka uzela špric i bocnula, shvatit ćete zašto je SNIMAK pregledalo 33 miliona ljudi!

Jedna žena imala je veliku crnu mrlju koja joj je godinama bila na leđima i onda je odlučila da ode kod doktora (dermatologa) , da provjeri o čemu se radi, a onda je uslijedio šok.

Oglasi – advertisement
Gospođa koja ima 85 godina odlučila je da se riješi crne bubuljice koju je godinama imala na leđima.

U nastavku pogledajte video i uvjerite se sami.

BONUS:

Banane, kao i ostalo voće, obično dolaze sa naljepnicama koje većina ljudi oguli prije jela i obično im se ne obraća mnogo pažnje.

Međutim, ove oznake mogu prenijeti važne informacije, uključujući i način uzgoja voća. Pored imena proizvođača, izjava treba da sadrži i brojeve koji pokazuju detalje uzgoja.

Ako na etiketi pored imena proizvođača uočite četiri broja koja počinju brojem tri ili četiri, to znači da je voće uzgajano sintetičkim gnojivima. Na primjer, limuni su označeni brojem 4033, a banane 4011.

Oznaka sa pet brojeva, od kojih je prvi devet, označava da je voće organskog porijekla, što znači da nije tretirano pesticidima i da je uzgojeno na prirodan način.

Ako vidite broj “8” na početku izjave, to znači da je hrana genetski modificirana (GMO). Na primjer, ova vrsta banane ima šifru 84011. GMO (genetski modificirani organizmi) su organizmi čiji je genetski materijal izmijenjen genetskim inženjeringom.

U Srbiji je zabranjeno uzgajanje, prodaja i konzumacija genetski modifikovane hrane, a zakon ograničava sadržaj GMO u proizvodima biljnog porekla na 0,9%.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *