ŽENE ODUŠEVIĆE VAS OVAJ TRIK ZA BUJNIJU KOSU: Potrebno je samo da u šampon dodate ovaj sastojak koji se često koristi

Pospješiće i da vam teme bude čistije i omogućiti brži rast kose!

Zdrava i njegovana kosa je nešto što će većina ljudi prvo primijetiti na ženi. Zbog toga drage dame ukoliko već niste čule za ovaj trik koji obećava sjajnu kosu i njen brži rast sada je pravo vrijeme da ga isprobate.

U pitanju je karanfilić, poznat po specifičnom ukusu i mirisu, zbog čega je neizostavan u domaćinstvu, ali to nije njegova jedina svrha. Često se koristi i u kineskoj narodnoj medicini protiv nadutosti i gasova ili kao sredstvo protiv bolova, a pošto je bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u njezi kose ima smisla.

karanfilic4

Sve to utiče na jačanje folikule dlake i omogućava rast kose. Takođe, pospješiće da teme bude čistije, naročito kod onih koji pate od suhe i masne kože glave ili svraba na temenu.

Potreban vam je šampon koji inače koristite, ali je poželjno da bude prilagođen vašem tipu kose i ne previše agresivan. Možete koristiti cijeli karanfilić ili u prahu – ako koristite celi, usitnite ga da bi se oslobodilo eterično ulje. Zagrijte vodu da ne bude previše vruća, pa dodajte karanfilić u prahu ili one izdrobljene, ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Procijedite smjesu i pomiješajte je sa šamponom, tako da jedna trećina bude mješavina od karanfilća, a dvije trećine šampon. Ovu smjesu koristite i kao običan šampon, nježno umasirajte u kožu glave i dobro isperite, prenosi Krstarica.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *