Žene starije od 45 godina ne bi trebale da se oblače ovako: Bez obzira koliko ste seksi, izgledate smešno i odvratno u ovoj odeći! (fotografija)

Žene starije od 45 godina ne bi trebale da se oblače ovako: Bez obzira koliko ste seksi, izgledate smešno i odvratno u ovoj odeći! (fotografija)

  1. Lagana šminka

Korištenje dekorativne kozmetike prejarkih boja može djelovati pomalo buntovno i privlačno, ali nakon 45. godine bolje je ići prirodno. Mirne nijanse hladnih ili toplih tonova suptilno će naglasiti vaše najljepše crte lica.

Umjereno koristite proizvode sa šljokicama, poput sedefastih sjenila. Sredina četrdesetih je vrijeme da zaboravite na proizvode za sunčanje i ono što nadilazi konture usana.

  1. Animal Patterns

U ovom uzrastu, obične tkanine izgledaju najbolje. Dizajn divljih životinja treba dozirati vrlo pažljivo. Ako ne želite da odustanete od ovog trendi printa, uparite ga s jednostavnim odvajanjima.

  1. Pogrešna veličina odjeće

Harmonija i ravnoteža su najvažnija pravila. Vrećasti modeli vam neće pomoći da sakrijete svoje mane, naprotiv, oni će ih naglasiti. Za vas je najvažnije da ne pratite trendove, već da nosite stvari koje vam stoje, a takvih je svakako mnogo.

  1. Izrez je mali i predubok

Starost se prvo vidi na rukama, kolenima i vratu. To ne znači da treba da budete pokriveni od glave do pete, ali definitivno je vreme da zaboravite na minice i šokantno duboke dekoltee. Što se tiče dužine suknje ili haljine, najbolje je odabrati stil srednje dužine ili nešto iznad koljena, i rukave 3/4.

  1. Nove metode kombinovanja

Ako imate više od 45 godina, to ne znači da morate izbaciti cijelu svoju garderobu. Samo se morate prilagoditi tome na drugačiji način. Na primjer, od sada nosite farmerke uz lepršavu košulju umjesto da sportsku majicu ugurate u pantalone…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *