3 ZNAKA VISOKOG HOLESTEROLA: Odmah pogledajte vaše ruke i noge

Često se naziva “tihim ubojicom”, visoki kolesterol obično ne pokazuje nikakve simptome, ali se određene suptilne indikacije mogu manifestirati u tri specifična područja tijela.

Prekomjerna razina masti u krvotoku pokazatelj je visokog kolesterola. Iako je u početku asimptomatsko, ovo stanje može postupno povećati vjerojatnost raznih teških zdravstvenih komplikacija.

Naime, nakupljanje kolesterola unutar arterija može u konačnici rezultirati začepljenjima, ometanjem protoka krvi i potencijalnim povodom srčanog i moždanog udara, prenosi Index.hr.

mogu pokazivati ​​simptome koji bi mogli ukazivati ​​na povišenu razinu kolesterola.
Lice

Dva su pokazatelja lica koji mogu ukazivati ​​na visoke razine kolesterola: ksantelazma, žute naslage koje se nalaze u unutarnjem kutu oka, a mogu se povezati i sa stanjima poput dijabetesa, visokog krvnog tlaka, pretilosti i pušenja; i bijeli prsten na rožnici oka.

Ruke

Ksantelazma također može utjecati na ruke, manifestirajući se kao kvržice na zglobovima koje imaju glatku teksturu i neprimjetno se stapaju s okolnom bojom kože.

Noge

Bolest perifernih arterija (PAB) može biti uzrokovana povišenim razinama kolesterola. Ovo posebno stanje karakteriziraju različiti simptomi, uključujući bol u nogama, gubitak kose, utrnulost ili slabost, čireve koji ne zacjeljuju, promjenu boje kože na nogama i smanjenje mišićne mase u nogama.

Ako primijetite bilo koju od ovih indikacija, preporučljivo je zakazati konzultacije sa svojim liječnikom opće prakse. Za smanjenje razine kolesterola preporuča se smanjiti konzumaciju masne hrane, odlučiti se za hranjive namirnice, baviti se tjelesnom aktivnošću, prestati pušiti i ograničiti unos alkohola.

BONUS:

Kako se bolesna jetra pokazuje na koži,nogama? OVO SU SIMPTOMI BOLESNE JETRE…

Home Zdravlje Kako se bolesna jetra pokazuje na koži,nogama? OVO SU SIMPTOMI BOLESNE JETRE…

U današnjem postu ćemo govoriti o simptomima masne jetre. Veliki bro ljudi ne prepoznaje simptome masne jetre. To je početni stadijum bolesti jetre, a kada ne primijetite rane simptome, u velikoj ste opasnosti od mnogo ozbiljnih bolesti.

Masna jetra je poznata i kao steatoza jetre. To se dešava kada se masnoće nakuplja u jetri. I mati male količine masti u jetri je normalno , prevelika količina može izazvati različite zdrastvene probleme. Jetra je drugi najveći organ u vašem tijelu.

Pomaže u procesu obrade nutrijenata iz hrane i pića i filtrira štetne materijale iz krvi. PREVIŠE
MASTI MOŽE UZROKOVATI UPALU JETRE, što može oštetiti jetru i ostaviti ožiljke. U teškim slučajevima ovaj ožiljak može dovesti do zatajanja jetre.

Kada masna jetra razvije kod nekoga ko pije mnogo alkohola, onda je to poznato kao alkoholna bolest masne jetre.Kod nekoga ko ne pije mnogo alkohola, poznata je kao nealkoholna masna jetra.

Naša jetra je organ koji svakodnevno obavlja stotine esencijalni procesa za naše zdravlje.

U nastavku pogledajte video našeg doktora koji će vam detaljno objasniti o kojim simptomima se radi:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *