Izgorela je na suncu, a ovo ju je spasilo za 30 minuta: Svi to imamo u kući, a nije jogurt

Izlazak na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom može da ima neprijatne posljedice poput opasnih opekotina. Sindi Alen-Stjuart, iskusila je to na svojoj koži nakon odlaska na plažu.

Iako je nanela sredstvo za sunčanje, njena osjetljiva koža je izgorjela, a leđa su joj bila crvena i upaljena, prenosi britanski „The Sun“.

U potrazi za rešenjem, Sindi je dobila savjet od svoje svekrve koji se činio veoma neobičnim. Nanesite pjenu za brijanje na opekotine od sunca i ostavite da odstoji tako pola sata – rekla joj je svekrva i dodala:

“Pena će početi da izvlači temperaturu iz kože. Nemojte da se zabrineš ako koža počne da te svrbi, upravo na taj način pena za brijanje djeluje na upaljenoj koži. I kad osjetiš da ti je hladno na opečenom dijelu kože, to je takođe dobar znak. Mentol iz pjene za brijanje rashlađuje kožu i spušta temperature”, napisala je Sindi na svom profilu.

Iako je bila skeptična, Sindi je primijetila poboljšanje, ali je takođe savjetovala da se postupak ponovi ako opekotine i dalje budu prisutne sutradan.

Ipak, važno je napomenuti da ovaj trik ne bi trebalo smatrati zamjenskim umjesto kreme za sunčanje. Sredstvo sa zaštitnim faktorom je i dalje apsolutno neophodno prilikom izlaganja suncu, a Sindi je otkrila da je ovaj trik sa pjenom za brijanje bio efikasan u slučaju da je izgorjela na suncu. Ona je podelila da je ranije koristila gel od aloje, ali je priznala da se trik sa penom pokazao djelotvornijim.

Kroz svoje iskustvo, Sindi je željela da podsjeti ljude da se ne zadržavaju predugo na suncu, jer prekomerno izlaganje može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *