U samo pet minuta možete pripremiti divnu poslasticu prema ovom jednostavnom receptu

Sastojci:

Potrebni sastojci su sljedeći: pet jaja, devet kašičica šećera (140 grama), trinaest kašika brašna (220 grama), dvanaest grama praška za pecivo, litar i dvjesto mililitara mlijeka, šest stotina mililitara slatkog vrhnja, i petsto grama karamele.

priprema:

U zdjeli pomiješajte jaja i šećer, dobro ih umutite mikserom. Nakon toga umiješajte brašno i prašak za pecivo, miješajući sastojke žičanom pjenjačom. Dobivenu smjesu prebacite u podmazan pleh i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva. Pecite na ovoj temperaturi prvih pet minuta, zatim još 25 minuta na 180 stupnjeva, pazeći da smjesa ne bude prepečena.

Tijekom pečenja smjese prijeđite na pripremu preljeva tako da dobro sjedinite mlijeko i slatko vrhnje.

Nakon što je tijesto pečeno, ostavite ga da “odmori” pet minuta prije nego što ga probodete čačkalicom. Nakon toga preliti i rasporediti karamel po površini.

BONUS
Čokoladni užitak napravljen od četiri komponente: glatka ledena torta ukrašena hrskavom glazurom.

Sastojci:

Potrebni sastojci su devetsto mililitara mlijeka, jedna žlica želatine, petsto grama čokolade – dvjesto grama tamne čokolade i tristo grama čokolade sa sitno nasjeckanim lješnjacima – te tri žlice ulja.

priprema:

Pomiješajte želatinu s mlijekom i ostavite da se zagrije, a zatim dodajte čokoladu. Miješajte smjesu dok se čokolada u potpunosti ne otopi, a zatim održavajte vatru dok smjesa ne dosegne točku vrenja, ostavljajući da se kuha još tri minute. Dobivenu smjesu prebacite u vatrostalnu posudu dimenzija 26x12x10 cm (ili ekvivalentne veličine). Nakon što se ulije u posudu, stavite je u hladnjak na dva sata ili u zamrzivač na jedan sat. Otopiti čokoladu pomiješanu s lješnjacima i uljem, pa tom smjesom preliti tortu i ostaviti da odstoji u hladnjaku oko petnaestak minuta.

BONUS

MARMELADA OD RUŽA… Svake godine pomno pripremam ovu izuzetno ukusnu marmeladu.

Ova marmelada je izuzetno ukusna i pripremam je svake godine bez iznimke. Iako proces zahtijeva značajan napor, konačni proizvod je izvanredan. Tijekom godina pravljenja ove marmelade stekla sam vještinu u vještom gnječenju kuhanog šipka. Ovaj recept daje ukupno 8 staklenki, svaka ima 700 ml.

Potrebne količine su sljedeće: 8 kilograma mladog luka i 3 kilograma šećera.

priprema:

U izradi ove divne marmelade koristim gnječilicu koju posjedujem već nekoliko godina, a koja je pokazala svoju korisnost u pasiranju voća i rajčica. Nakon postupka miješanja s ovim alatom, koristim sito za filtriranje dobivene smjese.
Temeljito operite mladi luk, pazeći da uklonite crne klobuke i repove. Stavite ih u lonac i dodajte vodu dok ne dosegne visinu od 5 cm iznad povrća. Pustite ih da se krčkaju na laganoj vatri 2 sata, povremeno dodajući vodu kako bi se razina stalno održavala na 5 cm iznad povrća.
Skinite lonac s vatre i bez odgađanja, ali postupno, vadite kuhanu oradu zajedno s vodom od kuhanja. Koristeći gnječilicu za krumpir, koja se obično koristi za gnječenje krumpira, nastavite s gnječenjem kuhane orade. Ova tehnika će dati kašu koju je potrebno dodatno gnječiti.
Postavite gnječilicu iznad zdjele i postupno dodajte pulpu šipka uz stalno miješanje. Nakon što se sve komponente izgnječe, dobit će se tekućina koja sadrži iglice koje je potrebno izvaditi.
Za početak premjestite dio zdrobljene smjese u plastično sito. Koristeći veliku žlicu, miješajte smjesu kružnim pokretima kako biste joj olakšali prolaz kroz sito dok zadržavate iglice unutra. Nakon što je svaka serija procijeđena, provjerite je li sito isprano prije dodavanja drugog dijela za daljnje procjeđivanje. Nakon što su svi dijelovi smjese obrađeni, ponovite ovaj postupak kako biste osigurali da nijedna iglica nenamjerno ne ostane. Protok smjese će se povećati nakon uklanjanja igala.

Preporučljivo je obaviti ovaj zadatak dok je smjesa još topla, jer to čini proces pirea jednostavnijim.
Od 8 kg šipka dobio sam 5 litara pasirane mase. Ovu masu premjestiti u veću tepsiju radi bržeg kuhanja. Zatim sam ubacio 3 kg šećera i smjesu kuhao na jakoj vatri uz neprekidno miješanje 45 minuta.
Staklenke dobro očistite i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 100 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *